Birch Ejendomme vil bygge boliger i Køge

Birch Ejendomme vil bygge boliger på Trekantsgrunden og Nettogrunden i Køge. Konkrete projekter udformes i samarbejde med Cowi og Arkitema.

Birch Ejendomme har fået option på at købe Trekantsgrunden og Nettogrunden i Køge. Illustration: Køge Kommune.
Birch Ejendomme har fået option på at købe Trekantsgrunden og Nettogrunden i Køge. Illustration: Køge Kommune.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Birch Ejendomme har lagt billet ind på at købe Trekantsgrunden og Nettogrunden. Det to grunde ligger begge over for Køge Idrætspark, som fortsat er under udvikling.

På den lukkede del af det seneste byrådsmøde i slutningen af december 2023 nikkede politikerne ja til at give Birch Ejendomme en købsoption på de to grunde.

Trekantsgrunden omfatter et areal på 16.380 kvadratmeter, mens Nettogrunden har et areal på 5.220 kvadratmeter.

Ejendomsudviklerselskabet med base i Silkeborg er ifølge en pressemeddelelse fra Køge Kommune i fuld gang med at udarbejde konkrete projekter for de to byggegrunde i det centrale Køge.

I den forbindelse arbejder Birch Ejendomme tæt sammen med Cowi og Arkitema, og indtil videre er der blevet udarbejdet et foreløbigt skitseforslag (PDF).

LÆS OGSÅ: PLAN FOR 16 SMÅ BOLIGER I KØGE ER GODKENDT

– Det er meget centrale og synlige grunde, som ud over sin nærhed til Køges gamle bymidte også har fine trafikale forbindelser til og fra byen. Det er derfor spændende at se de konkrete projekter, som forhåbentlig bliver gevinster for både de kommende beboere og erhvervslivet, siger borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S).

Der vil ifølge Køge Kommune fortrinsvis blive bygget lejeboliger på begge de to grunde. Samlet er der tale om 14.000 kvadratmeter byggeri, oplyser Birch Ejendomme.

Mens der på Trekantsgrunden udelukkende vil være tale om lejeboliger, er der på Nettogrunden lagt op til en kombination af mindre boliger med erhvervslokaler i stueplan.

Hos Birch Ejendomme er administrerende direktør Thomas Bertelsen glad for at blive tildelt købsoptionen på Nettogrunden og Trekantsgrunden:

– Vi har fulgt den positive udvikling af Køge Kommune, og ser et stort udviklingspotentiale i Nettogrunden og Trekantsgrunden med en central placering ved Køge Idrætspark og tæt på kollektiv trafik. Denne optionsaftale giver os en unik mulighed for at udvikle og opføre nye boligområder med fokus på fællesskabet, naturen og bæredygtighed. Vi ser frem til samarbejdet med Køge Kommune i næste fase, hvor udviklingsarbejdet igangsættes, udtaler han.

Køge Kommune stiller krav om, at de kommende projekter på de to grunde skal DGNB-certificeres.