Sønderborg Andelsboligforenings (SAB) afdeling i Stenbjergparken er opført i 1968 og består af 10 boligblokke. Der bor cirka 700 beboere i boligområdet, og der er i alt 241 almene familieboliger. Ifølge en pressemeddelelse fra boligforeningen kommer det dog til at ændre sig.

SAB vil ansøge Landsbyggefonden og Indenrigs- og Boligministeriet om tilladelse til nedrivning af to boligblokke i afdelingen. Blokkene skal erstattes af 14 nye rækkehuse. Byrådet i Sønderborg Kommune har godkendt ønsket, der nu kan sendes afsted.

Kommune og SAB indgik allerede i marts 2021 aftale om udvikling for boligblokkene i Stenbjergparken, hvilket ifølge borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S) skyldes, at området er “udfordret”.

– Derfor har vi været i proces for at skabe et bedre boligområde, og heldigvis kan vi – altså kommunen og SAB – vise gode resultater blandt andet fra Jørgensgård i Sønderborg samt i Havnbjerg, hvor ombyggede rækkehuse er meget eftertragtede, udtaler Erik Lauritzen i meddelelsen.

Sønderborg Kommune og SAB vil også bruge erfaringerne fra det tætte boligarbejde fra blandt andet Nørager og Søstjernevej i Stenbjergparken.

– Sønderborg Kommune og SAB er enige om, at vi skal have skabt en positiv udvikling i Stenbjergparken. Det her er en flereårig proces, og derfor er det vigtigt for os, at vi har et klart mål for, hvordan boligområdet skal forvandles, udtaler formanden for hovedbestyrelsen i Sønderborg Andelsboligforening, Vivian Engelbredt.

Renoveringsprojektet er godkendt på SABs organisationsbestyrelsesmøde den 4. januar 2022 og har efterfølgende været forelagt for beboerne på et ekstraordinært afdelingsmøde den 9. marts 2022, hvor der blev stemt for projektet.

SAB anslår, at omdannelsen af de to boligblokke til rækkehuse koster 31 millioner kroner Når Landsbyggefonden og Indenrigs- og Boligministeriets har godkendt ansøgningen, skal byrådet tage stilling til eventuel finansiering af projektet.