Stor interesse for nye rækkehuse i Den Hvide By ved Augustenborg Slot

Omkring 200 borgere var mødt frem for at høre mere om de 68 nye rækkehus, der skal bygges i Den Hvide By ved Augustenborg Slot på Als.

Den Hvide By blev opført klos op ad Augustenborg Slot i 1982 og frem til 2015 var bygningerne en del af det psykiatriske hospital i Augustenborg.

De sidste knap to år har bygningerne fungeret som asylcenter for flygtninge fra Ukraine indtil årsskiftet.

For fire år siden købte Aksel Damm bygningerne med henblik på at etablere nye rækkehuse, og nu er projektet nået så langt, at der netop er blevet afholdt et borgermøde.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Projekt Poul Erik Bech som sammen med EDC Poul Erik Bech Sønderborg skal stå for udlejningen af de kommende rækkehuse.

– Vi er nu kommet så langt, at vi har fastlagt, at projektet bliver på i alt 68 rækkehuse på mellem 55-125 kvadratmeter og boligtyperne bliver både to-værelses, almindelige og store tre- og fire-værelses rækkehuse. Materialevalg og ansøgning af byggetilladelse er også på plads, udtaler Aksel Damm.

– Ejendommen er oprindelig opført i materialer af høj kvalitet og er tegnet af arkitekterne Kay Bæk-Hansen og Jørgen Stærmose. Vi har allieret os med Oesten Ingeniør & Arkitekter fra Aabenraa, som er kommet med en ny planløsning og indretning, som vi er meget tilfredse med. Det er fantastisk, at der er en stor interesse om projektet og 200 borgere mødte op og hørte mere om projektet.

Læs også: Stort boligområde midt i Sønderborg er klar til udvikling

Michael Gregers Hansen, partner i EDC Poul Erik Bech i Sønderborg, glæder sig også over den store interesse om projektet.

– Det vidner både borgermødet med mange deltagere og spørgsmål fra borgerne, men det er også værd at notere, at der allerede er en rimelig lang interesseliste, udtaler han.

Ifølge Michael Gregers Hansen forventes befolkningstallet i Sønderborg Kommune at falde med 2,4 procent frem til 2033. Alligevel er der meget få ledige, almene lejeboliger i kommunen.

– Det skyldes blandt andet, at flere singler bor alene og at flere vil flytte fra deres villa igennem mange år for at flytte til noget mere tidssvarende end tilfældet tidligere har været. Desuden kan man blandt andet opleve op til 25 års ventetid på et rækkehus i Sønderborg by, så boligerne i Den Hvide By har stor interesse for mange borgere i alle aldre. Det er alt sammen med til, at vi allerede nu mærker en stor efterspørgsel på de kommende lejeboliger, udtaler Emma Louise Beyer, partner, EDC Bolig Poul Erik Bech Sønderborg.

Projektet er endnu ikke helt på plads, men der lægges op til, at der skal etableres fællesfaciliteter, som blandt andet vil rumme gæsteværelser

Det er planen, at lokaliteterne til fællesfaciliteter bliver overdraget til en kommende beboerforening, som en del af huslejen, så beboerne selv sørger for driften af disse, udtaler Tonny Broberg, projektchef, EDC Projekt Poul Erik Bech.

Priser på de kommende boliger

På borgermødet blev der også gennemgået, at udlejningspriserne endnu ikke er endelige og det samme gælder tidsplanen. Men der blev alligevel åbnet op om forventningerne til udlejningspriserne:

  • To-værelses rækkehuse fra 55 kvadratmeter, et soveværelse. Husleje fra 5.500 kroner + forbrug
  • Tre-værelses rækkehuse fra 76 kvadratmeter, to soveværelser. Husleje fra 7.300 kroner + forbrug
  • Stor tre-værelses rækkehus fra 94 kvadratmeter, to soveværelser. Husleje fra 8.600 kroner + forbrug
  • Fire-værelses rækkehuse fra cirka 106 kvadratmeter, to-tre soveværelser. Husleje fra 9.700 kroner + forbrug
  • Stor fire-værelses rækkehuse fra cirka 120 kvadratmeter, tre soveværelser. Husleje fra 10.800 kroner + forbrug

Kilde: EDC Poul Erik Bech Sønderborg.