Efter to år med fart på bolighandlerne er tempoet efterhånden kommet tilbage på et lidt mere roligt niveau. Men trods rentestigninger, inflation og dyrere energipriser slår danskerne stadig til, når drømmeboligen byder sig.

Og især på Bornholm bliver boligerne solgt hurtigt. I første kvartal af 2022 blev 48 procent af alle boliger, der blev udbudt til salg på Bornholm, solgt inden for en måned. Det gør Solskinsøen til den landsdel, der har den højeste andel af såkaldte lynsalg i hele landet i det kvartal. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget på baggrund af tal fra Boligsiden.

– Boligsælgere på Bornholm har stærke kort på hånden i øjeblikket. Coronanedlukningerne pustede nyt liv i mange danskeres boligdrømme, og samfundsnedlukningerne har især givet mange storbyfolk lyst til en bolig i smukke omgivelser tæt på naturen, hvilket Bornholm i den grad rummer. Samtidig er udbuddet af boliger til salg på øen relativt begrænset. Tilsammen skaber det en fordelagtig position for sælgere i markedet, hvor vi altså ser, at mange boliger bliver solgt på rekordtid, udtaler pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther.

Solskinsøen har samtidig fået en ny og vigtigere betydning for mange danskere, og øen har desuden fået et kulturelt løft især efter Folkemødets voksende popularitet og øens gastronomiske fokus.

– Den kulturelle opblomstring, øen har gennemlevet de seneste år, har en afsmittende effekt på mange andre dele af øens forhold. Boligmarkedet er ganske enkelt styret af udbud og efterspørgsel, og her må vi bare konstatere, at efterspørgslen efter Bornholms smukke natur har været stigende det seneste år, siger Alexander Falck Winther.

Nyboligs dataudtræk viser, at Bornholm og Sjælland står for den største andel af såkaldte lynsalg i Danmark i det nuværende marked.

Lynsalg af boliger fordelt på landsdel i første kvartal 2022

Bornholm 48 procent
København by 43 procent
Københavns omegn 40 procent
Østsjælland 39 procent
Nordsjælland 38 procent
Østjylland 34 procent
Fyn 33 procent
Vest- og Sydsjælland 33 procent
Sydjylland 31 procent
Nordjylland 28 procent
Vestjylland 28 procent

Kilde: Boligsiden.

Note: Datasættet indeholder tal på tværs af landets mæglerkæder og dækker over handler med boligtyperne ejerlejlighed, fritidsbolig, rækkehus og villa solgt inden for en måned. Tallene er procentandel i forhold til det totale marked.