Dansk Retursystem bygger pant-fabrik i Fredericia

Dansk Retursystem har købt en grund på Bundgårdvej i Fredericia tæt på motorvej og jernbane, hvor der skal bygges en moderne pant-fabrik.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Dansk Retursystem vil samle logistik og produktion i Vestdanmark på ny beliggenhed i Fredericia, oplyses det i en pressemeddelelse.

Virksomheden har købt en 70.250 kvadratmeter stor grund på Bundgårdsvej af Fredericia Kommune, hvor der skal bygges en moderne pant-fabrik, der kan tage imod de tomme flasker og dåser, der hvert år kommer retur vest for Storebælt. Det drejer sig om intet mindre end en millard flasker og dåser.

Dansk Retursystem har i dag en lignende fabrik i Høje Taastrup, der håndterer tilsvarende mængder øst for Storebælt. På fabrikken sorteres de indsamlede flasker og dåser, og materialerne sendes til genanvendelse.

– Grunden i Fredericia er valgt, fordi den ligger centralt i forhold til infrastrukturen med både motorvejsnet og jernbane. Desuden har vi allerede et godt samspil med de lokale uddannelsesmuligheder, for eksempel i forhold til uddannelser til industri- og procesoperatør, siger administrerende direktør Lars Krejberg Petersen.

Dansk Retursystem lægger vægt på uddannelse af medarbejdere og kan desuden rumme medarbejdere med særlige behov. De principper fortsættes på fabrikken i Fredericia.

Det er forventningen, at det færdige anlæg kommer til at beskæftige cirka 150 medarbejdere, primært produktionsmedarbejdere og chauffører. Byggeriet skal efter planen stå klart i udgangen af 2025.