Spaden i jorden til stor pantfabrik i Fredericia

I dag blev det første spadestik til Dansk Retursystems nye pantfabrik i Fredericia taget. Gråkjær er hovedentreprenør på byggeriet.

Om knap to år står en 12.000 kvadratmeter stor pantfabrik klar til at tage imod de 2,5 millioner flasker og dåser, der hver dag pantes vest for Storebælt.

På fabrikken bliver emballagerne læsset af, hvorefter de sorteres og sendes til genanvendelse, så materialerne kan blive til nye flasker og dåser.

– Med den nye fabrik samler vi vores aktiviteter i Vestdanmark og flytter fra to adresser i Løsning til én i Fredericia. Vi får moderne, avanceret udstyr, der sikrer mere effektive processer, og mere plads, der også giver mulighed for udvidelse, hvis der en dag bliver brug for det, udtaler Lars Krejberg Petersen, administrerende direktør for Dansk Retursystem.

Læs også: Gråkjær skal bygge pantfabrik i Fredericia

– Samtidig hjælper fabrikken os i målet om at nå CO2-neutralitet i 2030, blandt andet fordi der er god adgang til jernbanen, når vores materialer skal sendes til genanvendelse. På den måde er den nye fabrik med til at fremtidssikre pantsystemet.

Gråkjær er hovedentreprenør på byggeriet af fabrikken, som efter planen står klar ved udgangen af 2025. I højsæsonen kan der komme 3,5 millioner flasker og dåser ind om dagen.

Dansk Retursystem har en tilsvarende fabrik i Høje Taastrup, som håndterer de flasker og dåser, der pantes øst for Storebælt.