Poul Erik Bech, grundlægger af ejendomsmæglerkæden EDC Poul Erik Bech. Foto: PR.
Poul Erik Bech, grundlægger af ejendomsmæglerkæden EDC Poul Erik Bech. Foto: PR.

EDC Erhverv Poul Erik Bech realiserede i 2022 en omsætning på 232 millioner kroner mod 240 millioner kroner i rekordåret 2021.

Det betyder, at 2022 leverede den næsthøjeste toplinje og erhvervsdelen fortsætter med at vinde markedsandele, fremgår det af en pressemeddelelse fra erhvervsmæglerkæden.

Årets resultat efter skat udgør 26,2 millioner kroner mod 37,1 millioner kroner i 2021.

– Efter to ekstraordinære år blæste der i 2022 mere usikre vinde på ejendomsmarkedet, hvor usikkerhed i form af krig, høje renter, inflation, byggeomkostninger og energipriser påvirkede markedet. 2022 var således et splittet år, hvor første halvår af erhvervsmarkedet fortsatte i samme tempo, som rekordåret 2021, mens andet halvår var præget af især de stigende renter, hvor køber og sælger ofte er for langt fra hinanden i afkastforventninger til at kunne gennemføre en handel, udtaler Poul Erik Bech.

– Derfor er det også tilfredsstillende, at vi stort set kan holde toplinjen på erhverv, hvor vi kun har oplevet et mindre fald på 3 procent i et marked, hvor den samlede transaktionsvolumen er faldet med cirka 15 procent. Vi fortsætter således vores ambitiøse vækstrejse og bliver ved med at tage markedsandele.

Resultat af den primære drift lød i 2022 på 34,8 millioner kroner mod 47,7 millioner kroner i 2021. Det svarer til et fald på 27 procent, men EDC Erhverv Poul Erik Bech påpeger, at det skal ses i lyset af, at stigningen i resultatet var på hele 74 procent fra 2020 til 2021.

Erhverv vækster

EDC Erhverv Poul Erik Bech overtog endnu et erhvervscenter i 2022 med købet af EDC Erhverv Strandfelt i Taastrup. Dermed er kæden oppe på 19 erhvervscentre i hele Danmark. I 2023 har EDC Projekt Poul Erik Bech erhvervet Stad Projekt.

– Sammen vil vi stå stærkt i markedet med mere end 25 dedikerede projektmedarbejdere til salg og udlejning af projektboliger, siger Poul Erik Bech.

Han peger på, at den internationale afdeling også haft endnu et godt år og fortsætter væksten.

– Vi har gennemført mange opgaver og bidraget til en række internationale markedsrapporter med vores samarbejdspartner JLL. Vi har opbygget et stærkt netværk af udenlandske investorer og samarbejdspartnere, og afdelingen oplevede en omsætningsstigning på hele 60 procent i 2022, siger Poul Erik Bech.

– Vi ønsker fortsat at udbygge vores position som Danmarks mest landsdækkende ejendomsmæglervirksomhed inden for erhvervsejendomme. Vi har en stærk position i markedet på især de mellemstore sager, som vi vil fortsætte med at styrke. Samtidigt er vi tilfredse med, at vi løser flere og flere af de større sager. Vi ønsker at hjælpe vores kunder med at løse både små, mellemstore som større sager, siger Poul Erik Bech.

Af andre områder der har gjort det godt er EDC Poul Erik Bechs landbrugsafdeling, som blev etableret for 3,5 år siden. Afdelingen fortsætter væksten og har leveret et flot 2022, skriver EDC Poul Erik Bech.

Forventninger til 2023

EDC Poul Erik Bech har 19 erhvervscentre, 80 boligbutikker og flere end 600 medarbejdere.

– Vi fokuserer hele tiden på at opnå en endnu højere markedsandel herhjemme, herunder på markedet for de helt store transaktioner. Desuden vil vi fortsætte med at udbygge forretningen for vores internationale kunder. Vi vil opnå vores ambitiøse mål ved at videreudvikle vores kunderelationer og styrke hele vores full-service værdikæde, vækste vores nye forretningsområder og ved at fusionere eller konsolidere os med andre ejendomsmæglervirksomheder. Vi forventer, at transaktionsniveauet på erhverv i 2023 vil være betydeligt lavere end 2022, men vi forventer, at vækste i markedsandele, siger Poul Erik Bech.

EDC Poul Erik Bech er uafhængig af banker og realkreditinstitutter og er for en stor dels vedkommende ejet af den almennyttige fond EDC Poul Erik Bech Fonden.