Finske Kesko køber Davidsens Tømmerhandel

Den finske handelsvirksomhed Kesko køber 90 procent af ejerandelene i Davidsens Tømmerhandel. Købet sker som led i et generationsskifte.

Danmarks tredje største tømmerhandelskæde med mere end 850 ansatte, 22 trælaster i Danmark og en i Grønland samt en samlet omsætning på 4,2 milliarder kroner i 2022 får nu en ny majoritetsejer i form af finske Kesko. Det oplyser Davidsens Tømmerhandel i en pressemeddelelse.

– Det er en glædens dag – både for mig og min familie og for Davidsens medarbejdere og kunder. Det er 60 år siden, at jeg stiftede virksomheden, og min familie og jeg har de seneste år arbejdet på forskellige generationsskifte-løsninger. Nu får vi en dedikeret og dygtig majoritetsejer ind, som er blandt de dygtigste i Nordeuropa til handel, forretningsdrift og logistik, og som har været frontløber inden for ESG i flere årtier. Vi har også samme værdisæt, og det er vel nok det allervigtigste, udtaler stifter og ejer Povl Davidsen fra kontoret i Vojens.

Han siger supplerende, at det har været vigtigt for ham og hans familie at beholde 10 procent af aktierne i virksomheden og en plads i bestyrelsen. Davidsen fortsætter også med samme navn og ledelse, og i det hele taget tiltænker Kesko sin nye investering størst mulig autonomi.

– Kesko har en landespecifik strategi, hvilket betyder, at beslutninger er baseret på lokal indsigt og lokale kundebehov. Vores mål er at udvide forretningen i Danmark på lang sigt – både organisk og med yderligere opkøb. I den forbindelse er det af stor betydning, at Davidsen-familien fortsætter som ejer, så vi kan udvikle og vækste forretningen sammen, forklarer Jorma Rauhala, direktør for Keskos division for byggeri og teknisk handel.

LÆS OGSÅ: GRØNLANDSK BYGGEAKTIVITET FØRER TIL UDVIDELSE HOS DAVIDSENS TØMMERHANDEL

Jorma Rauhala, direktør for Keskos division for byggeri og teknisk handel. Foto: PR.
Jorma Rauhala, direktør for Keskos division for byggeri og teknisk handel. Foto: PR.

Kesko er en af Finlands største virksomheder og opererer inden for dagligvarehandel, handel med biler samt byggematerialer og teknisk handel. Koncernen har 1.800 forretninger fordelt på syv lande og en omsætning på cirka 80 milliarder kroner i 2022. Hos administrerende direktør i Davidsen, Henrik Clausen, er der derfor særligt en ting, der fylder:

– Davidsen er med Kesko som medejer klar til at fortsætte de seneste års udvikling og skabe en endnu stærkere platform med fuldt fokus på vores kunder og udvidelse af virksomheden via opkøb. Jeg ser derfor Kesko som det perfekte match for os, og jeg glæder mig til at kunne trække på deres store knowhow og erfaring med hele værdikæden for at sikre os en position som den foretrukne partner til byggeriet.

Henrik Clausen skal i dag orientere medarbejdere, kunder og leverandører om den nye ejerkreds, og han forventer, at nyheden bliver godt modtaget:

– Dette er en stor og positiv nyhed for vores medarbejdere. Vi har alle været enormt glade for at have Davidsen familien som ejer. Men samtidig kan alle også se de muligheder, der ligger i, at vi får en stærk industriel spiller som vores fremtidige majoritetsaktionær. Det har været vigtigt, at familien fortsætter som ejer, og at navn, brand og ledelse forbliver den samme. Det vidner om den kontinuitet, der ligger i aftalen. Vi skal fortsætte den rejse, vi har igangsat, og nu har vi bare endnu større muskler – både økonomisk og kompetencemæssigt – til at servicere kunderne endnu bedre og tage markedsandele, pointerer han videre.

Handlen afventer nu konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse.