Frederiksberg sender færdiggørelse af svømmehal i udbud

Frederiksberg Kommune forbereder udbud på færdiggørelsen af Frederiksberg Svømmehal. Samtidig anlægger kommunen sag mod Skou Gruppen og kræver et større millionbeløb i erstatning.

Frederiksberg Kommune ophævede kontrakten med den tidligere entreprenør Skou Gruppen i januar 2022. Kommunen står derfor overfor at skulle genudbyde den resterende del af opgaven, så arbejdet på svømmehallen kan gjort færdig.

Som opfølgning på ophævelsen af kontrakten med Skou Gruppen er der igangsat en proces ved Voldgiftsnævnet, som har udpeget uvildiget sagkyndige til at bestemme omfanget af fejl og mangler i det allerede udførte arbejde og hvilke dele af entreprenøropgaven, som mangler at blive udført, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Processen for syn og skøn forventes at være afsluttet af Voldgiftsnævnet i løbet af efteråret 2022. Borgmester Michael Vindfeldt (S) vil gerne have genåbnet svømmehallen hurtigst muligt.

– Derfor er det brandærgerligt, at vi står i en situation, hvor entreprenøren ikke har løftet opgaven. Den proces kører nu i Voldgiftsnævnet, hvor vi har anlagt sag og indgivet klageskrift, der grundigt dokumenterer de fejl, vi mener, der er, og som samtidig rejser et større erstatningskrav mod Skou Gruppen, siger borgmesteren i pressemeddelelsen, og påpeger, at der nu skal findes en ny entreprenør.

Forvaltningen forventer at sende opgaven i udbud inden sommerferien, så arbejdet med at genåbne svømmehallen kan fortsætte hurtigst muligt efter sommerferien, fremgår det.

Det forventes lige nu, at arbejdet med færdiggørelsen af svømmehallen kan tage indtil udgangen af 2023, men der arbejdes for at få svømmehallen færdig før, hvis det er muligt, skriver kommunen.