GK Danmark opruster med ny projektchef

Rune Kristensen er ny mand på posten som projektchef i PMO-afdelingen hos GK Danmark. Med solid erfaring i projektstyring fra Kemp & Lauritzen skal han sikre optimalt samarbejde mellem fagområderne, så entreprenøren udvikler sig til en af de helt store spillere på markedet inden for totalentrepriser.

Som led i teknikentreprenøren GK Danmarks overordnede strategi om at samle koncernen til ét GK er den erfarne projektstyrer Rune Kristensen blevet ansat som projektchef i den tværfaglige entreprise-enhed PMO. Entreprise-enheden blev etableret sidste år for at for at sikre, at kompetencer og ressourcer udnyttes mere systematisk og struktureret. Det skriver GK Danmark i en pressemeddelelse.

Rune Kristensen hentes fra en lignende stilling i Kemp & Lauritzen- Han skal være med til at fortsætte udviklingen af PMO-afdelingen, der skal sikre en samlet kultur med optimalt samarbejde på tværs af entreprenørens fagområder VVS, ventilation og køling.

– Hos GK Danmark har vi ambitioner om at blive en af de førende installatører inden for tekniske totalentrepriser, og for at blive en stærk spiller på det marked må man have et stærkt samarbejde på tværs af fagområderne. Rune Kristensen har netop solid erfaring med at udmønte tværfaglige strategier og samarbejder, der bidrager til at skabe de synergier, som skaber værdi for kunderne og bedre bundlinje hos os selv, udtaler regionsdirektør Kim Kruse Hallengreen, der står i spidsen for GK’s PMO-afdeling, i pressemeddelelsen.

Rune Kristensen er uddannet elektriker og stærkstrømsingeniør. Efter endt uddannelse arbejdede han i fire år hos NH Gruppen som tilbudschef, før han skiftede til Kemp & Lauritzen. Senest som projektudviklingschef, hvor han har været med til at drive samarbejdet på de tværfaglige entrepriseopgaver.

– Som projektchef er udfordringen at få installatørerne til at tale det samme sprog. For det er som regel ude på byggepladserne, at projekterne forsinkes, når de forskellige faggrupper ikke forstår og respekterer hinandens udfordringer, siger Rune Kristensen.

Stærkt potentiale for totalentrepriser

GK Danmark har en ambition om at udvikle sig til en af de helt store spillere på markedet inden for totalentrepriser. Rune Kristensen mener, at virksomheden har et godt udgangspunkt for at blive en stærk spiller i markedet for totalentrepriser.

– Jeg har været gennem processen med at drive en kultur mellem de forskellige faggrupper sammen én gang før, og derfor ved jeg, at det kræver meget af virksomheden. GK Danmark har nogle skarpe profiler og et stærkt bagland i Norden, siger Rune.

Privat bor Rune Kristensen i Roskilde med sin hustru Signe og parrets to døtre. Fritiden bruges på blandt andet på cykling og badminton.

Fakta om GK Danmark

• GK Danmark og GK Rør er selskaber i den nordiske GK Gruppen, der er familieejet. Koncernen er opkaldt efter den norske stifter Gunnar Karlsen og omsætter på nordisk plan for 4,7 milliarder kroner.
• I 2005 købte den norske koncern Ventilationsgruppen i Danmark, der blev stiftet på Fyn i 1991 og gennem årene havde etableret afdelinger i Jylland og på Sjælland. I dag beskæftiger koncernen godt 200 medarbejdere i Danmark og omsætter for cirka 350 millioner kroner.
• GK Danmark tilbyder alle former for energiløsninger til såvel nybyggeri som renovering lige fra rådgivning, kortlægning af energiforbrug, løsningsforslag, udførelse, dokumentation og eventuel administration af tilskudsansøgninger. Herudover forestår GK hele processen med energioptimering i samarbejde med certificerede energimærkekonsulenter, så der er fuld dokumentation for indsats og resultater.
• GK er totalleverandør af installationer i hele livscyklussen med egen produktion inden for ventilation, køl, VVS og sprinkler. Fokus er på teknikentrepriser og service i et livscyklusperspektiv.
• Et centralt fokusområde er optimering af indeklima såvel i erhvervs- og industribygninger som i kontor- og større boligbyggerier, herunder komfortventilation, boligventilation og industrianlæg, der kan håndtere blandt andet støv og røg samt modvirke træk, lyd og støj.
• GK Danmark har kompetence inden for renrums-teknologi, der er nødvendigt i forbindelse med opgaver på sygehuse og laboratorier samt inden for fødevareproduktion og medicinalindustrien.
• Blandt kunderne er både offentlige kunder og erhvervskunder som Coop, Four FM, HD ejendomme og Tryg Forsikring. Herudover løser GK opgaver for samarbejdspartnere blandt total- og hovedentreprenører eksempelvis i forbindelse med Ceres Byen i Aarhus og Kamstrup Water World.
• GK Danmark er ISO-9001 certificeret inden for alle aktiviteterne i virksomheden.
• Læs mere på www.gk.dk.

Kilde: GK Danmark.