Google køber grund til udvidelse i Taulov

Google køber stor en grund, der grænser op til det nuværende datacenter, der har været i funktion siden 2020. Købet giver mulighed for at udvide i Taulov.

Siden 2020 er store mængder data strømmet ind og ud af Googles datacenter i Taulov i Fredericia. Nu har Google købt endnu en grund af Fredericia Kommune. Grunden på knap 370.000 kvadratmeter giver virksomheden mulighed for at udvide datacenteret i fremtiden. Godt 250.000 kvadratmeter er erhvervsjord – resten er naturområde, hvor der ikke må bygges. Det skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi har været glade for at have Google i kommunen. De har deltaget i lokalsamfundet, støttet projekter og initiativer og har også gjort en god indsats i forhold til beskæftigelsesområdet. Derfor er det også positivt, at de nu skaber bedre vilkår for deres fremtid i kommunen. Jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde, siger borgmester i Fredericia Kommune, Steen Wrist (S).

Googles datacenter ved Taulov har været i funktion siden 2020. Sideløbende har virksomheden støttet lokale formål i Fredericia som eksempelvis Maskinmesterskolen, Fredericia Museum og EUC Lillebælt.

Derudover samarbejder Jobcenter Fredericia, Business Fredericia og Google om at give ledige og virksomheder en digital opkvalificering.

– Vi har efterhånden været engageret i Fredericia i nogle år, og vi er rigtig glade for at kunne understøtte lokalsamfundet. Flere og flere borgere og virksomheder bruger digitale tjenester, og det kører jo i sidste ende via et datacenter. Derfor er det vigtigt for os at skabe muligheder for at kunne følge med efterspørgslen i fremtiden. Med købet af den ekstra jord får vi netop mulighed for at udvide på et senere tidspunkt, siger chefen for datacentret, Arni Jonsson.