AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

De to forretningsmænd, Karl Haustrup og Kaj Wolhardt, opførte i 1967 Hotel Hesselet, som nu er blevet solgt.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sinne og Steen Sørensen, der overtog Hotel Hesselet i 2003. De har drevet hotellet i 21 år drevet hotellet, og giver nu stafetten videre.

De nye ejere er Carama Family Office, som med Kenneth Ramstrup i spidsen vil investere i hotellet med et fornyet fokus på gastronomi, oplyses det.

– Med Carama Family Office har vi fundet en ny ejer, som netop ikke er en stor hotelkæde, men mennesker som ønsker at udvikle hotellet med respekt for historien og vores personale, og som kommer med en vision og mulighed for at folde hotellets store potentiale yderligere ud til glæde for vores gæster, udtaler Steen Sørensen, som nu efter 21 år kan kalde sig tidligere ejer af Hotel Hesselet.

Det betyder dog ikke et farvel til hotelbranchen for parret, som fortsætter deres engagement i Hotel Knudsens Gaard, som de også er i gang med at restaurere.

For Carama Family Office var det en helt særlig mulighed, der bød sig, da Steen og Sinne Sørensen åbnede op for, at hotellet kunne skifte hænder.

– For os er der ingen tvivl om, at Hotel Hesselet har én af de bedste beliggenheder i Danmark og er noget af det mest unikke og tidstypiske danske arkitektur fra 60’erne, som vi skal værne om. Vi har mødt et passioneret køkken, et dedikeret personale og en professionel ledelse, og sammen med dem vil vi lægge en plan for, hvordan vi kan udvikle hotellet med flere gæsteoplevelser i særklasse, siger Kenneth Ramstrup.

Hotellets nye ejere og ledelse har i deres fremtidsplaner en nænsom modernisering af hotellet. Der er dog ingen konkrete planer endnu, men den nye ledelse har på ønskelisten af afsøge muligheden for, at fremtidige gæster for eksempel vil kunne nyde en moderne spa.

Det er formelt Carama Family Office, som er familien Ramstrups familiekontor, der overtager hotellet. I deres portefølje af virksomheder finder man også andre virksomheder i historiske bygninger som Michelin-restauranten AOC, som ligger i kælderen i Moltkes Palæ, Krogs Fiskerestaurant, som er én af Danmarks ældste restauranter, og Restaurant Maven, der ligger i Nikolaj Kirke midt i København.

Derudover er Carama Family Office også investor i Earnest Eats, som står bag Alice, Benjii og Københavns Bageri; alle mindre fødevarevirksomheder, der sætter nye standarder for kvalitet og håndværk.

Hotelchef bliver hoteldirektør

I forbindelse med ejerskiftet tiltræder den nuværende hotelchef, Christina Hermeling, som hoteldirektør, og der bliver etableret en helt ny bestyrelse.

Formandsposten bliver overtaget af Jonas Duus-Larsen, som kommer med mangeårig erfaring fra servicebranchen blandt andet Kongeskibet Dannebrog, Hotel d’Angleterre og senest som administrerende direktør i Office Club, der er et af Københavns mest luksuriøse kontorhotel-koncepter.

De tidligere ejere, Sinne og Steen Sørensen, træder også ind i bestyrelsen for at sikre en god overgang, og udover Kenneth Ramstrup indtræder Martin Lumbye, administrerende direktør i Carama Family Office, med en fortid som partner i rejsesøgemaskinen, Momondo, som næstformand og aktionær i Hotel Hesselet.

Hotellet er solgt i en selskabshandel, og der meldes ikke noget om prisen på handlen. Værdien af hotellets grund og bygninger er i de seneste regnskab bogført til godt 55 millioner kroner.