Stort boligprojekt i Nyborg skudt ned

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Bøg Madsen Ejendomme og Juul Frost Arkitekter præsenterede på et møde i teknik- og miljøudvalget i Nyborg Kommune i marts 2024 et oplæg til en udviklingsplan for “Det nye Sølyst” i Nyborg.

Planen med to boligblokke i op til syv etager blev behandlet på det seneste møde i teknik- og miljøudvalget, og her blev de politiske tommefingre vendt nedad.

Det skriver Fyens.dk.

Projektet ville blandt andet kræve, at den ikoniske hovedbygning fra 1826 skulle rives ned, og den del er det konservative medlem af udvalget, Michael Gertsen, ikke begejstret for.

– Hvis man kan lave noget, der passer ind i området, så er jeg åben overfor det. Men det med at rulle Sølyst ned, det er vi meget imod i mit parti, siger Michael Gertsen til Fyens.dk.

Det skitserede projekt omfatter i alt 75 lejligheder med to-fire værelser i en 6.800 kvadratmeter stor bebyggelse.

Men Bøg Madsen Ejendomme og Juul Frost Arkitekter må altså tilbage til tegnebrættet, hvis et boligprojekt på grunden skal realiseres.

Om Sølyst

“Sølyst” blev opført i 1895 som “Rekreationshjem for Nødstedte Kvinder”. Fra 1957 anvendtes ejendommen som “Alderdomshjem for Døve” indtil 1977, hvor DSB købte ejendommen for at anvende den til administration.

I 1997 blev Sølyst overtaget af Fyns Amt og fungerede som døgninstitution for socialt udsatte børn, og Nyborg Kommune fik ejendommen overdraget i forbindelse med kommunalreformen i 2007.

Bygningen blev i 2013 solgt til det kinesiske firma Changchun Guoxin Investment Group, Danmark. Bøg Madsen Ejendomme har ejet Sølyst siden 2019.

Kilde: Nyborg Kommune.