Nu kan fynsk butikscenter omdannes til boliger

Ny lokalplan giver mulighed for, at AB Holmegården sammen med Guldfeldt kan omdanne del af Ullerslevcentret og bygge 46 almene boliger.

Entreprenørvirksomheden Guldfeldt og AB Holmegården samarbejder om opførelse af op mod 46 almene boliger som led i udviklingen Ullerslevcentret i Nyborg.

Den 25. juni blev lokalplanen for projektet endeligt vedtaget af politikerne i byrådet i Nyborg Kommune.

– “Endeligt” kan vi vist godt tillade os at sige, for det har godt nok været en lang vej at nå hertil, sagde formand for teknik- og miljøudvalget, Søren Svendsen (V), på byrådsmødet.

– Det er jo ingen hemmelighed, at det meste af det, der er tilbage, er jo ikke verdens pæneste. Men det bliver der rettet op på nu. Og det udspil, der ligger, er rigtigt godt og spændende, sagde han videre.

AB Holmegården vil bygge lejligheder i etagebyggeri i to og tre etager samt enkelte rækkehuse. Lejlighederne bliver mellem 65 og 100 kvadratmeter store.

Ullerslev-Centret skal udvides med 46 boliger. Visualisering fra lokalplanen.
Ullerslev-Centret skal udvides med 46 boliger. Visualisering fra lokalplanen.

Lokalplanen giver desuden mulighed for, at den eksisterende Spar-butik i området kan udvides til op til 1.200 kvadratmeter.

Lokalplanområdet strækker sig over et areal på 28.000 kvadratmeter og omfatter både Ullerslevcentret og de omkringliggende butiks- og erhvervsejendomme, samt parkeringsarealerne i tilknytning til centeret.

Området er bygget igennem 1970’erne og 1980’erne og har sammen med det tidligere Ullerslev Rådhus fungeret som centrum for handel og servicefunktioner.

Tidligere har politikerne i byrådet i Nyborg afsat en økonomisk ramme til grundkapital på godt 7 millioner kroner i budget 2024 svarende til op til 46 almene boliger.