Koncerndirektør Martin Ravn-Nielsen, HusCompagniet. Foto: PR.
Koncerndirektør Martin Ravn-Nielsen, HusCompagniet. Foto: PR.

HusCompagniets omsætning faldt i første halvår 2023 til 1,3 milliarder kroner mod 2,3 milliarder kroner i første halvår 2022, og driftsresultatet faldt fra 151 millioner kroner til 35 millioner kroner.

I en pressemeddelelse fra husbyggeren er der alligevel optimisme at spore. HusCompagniet har nemlig oplevet et stigende salg og øget interesse sammenlignet med anden halvdel af 2022 som følge af en generel øget aktivitet på boligmarkedet, en mere stabil renteudvikling, lavere inflation og forbedret forbrugertillid, som det lyder i meddelelsen.

– Første halvdel af 2023 har været tilfredsstillende efter et meget udfordrende 2022. Vi er meget glade for at se, at efterspørgslen er stigende, og at vores byggerentabilitet fortsat er sund, udtaler koncerndirektør Martin Ravn-Nielsen.

HusCompagniet påpeger videre, at byggebranchen som helhed har været udfordret. Derfor er det helt som forventet, at resultatet fortsat er påvirket af den lave aktivitet i andet halvår af 2022. Men rettidig omhu og strategiske tiltag har gjort, at HusCompagniet stadig står stærkt.

LÆS OGSÅ: HUSCOMPAGNIET OPJUSTERER RESULTATET

– Vores resultat er som forventet påvirket af opbremsningen i markedet i 2022, men HusCompagniet står finansielt stærkt med en sund forretning og en forretningsmodel, der er både robust og fleksibel, forklarer Martin Ravn-Nielsen og understreger, at HusCompagniets størrelse og ledende position er en ekstra styrke i et marked, der trods fremgang fortsat er mere afventende end før 2022.

Forventninger til fremtiden

Hvad fremtiden bringer, er fortsat usikkert, selvom HusCompagniet ser en klar fremgang sammenlignet med 2022.

– Vi ser lysere på fremtiden, og vores organisation er rustet til at bevæge sig opmærksomt fremad i et stadigt udfordret marked, fastslår Martin Ravn-Nielsen og henviser til den kapitaludvidelse, virksomheden gennemførte i maj i år.

– Med vores kapitaludvidelse har vi mulighed for at kunne lave strategiske investeringer og implementere forretningsinitiativer, der sikrer vores fortsatte vækst, tilføjer han.