Koncerndirektør Martin Ravn-Nielsen, HusCompagniet. Foto: PR.
Koncerndirektør Martin Ravn-Nielsen, HusCompagniet. Foto: PR.

HusCompagniets omsætning faldt i 2023 til knap 2,4 milliarder kroner fra godt 4,3 milliarder kroner i 2022.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra husbyggeren.

Bruttomarginen steg til 21,7 procent, hvilket var drevet af “lavere produktionsomkostninger, disciplineret prissætning og elementfabrikken i Esbjerg, som blev købt i 2022”.

Driftsresultatet før særlige poster (EBITDA) udgjorde 108 millioner kroner, hvilket svarer til en EBITDA-margin på 4,5 procent og afspejler den forbedrede bruttomargin og skarp omkostningskontrol. Driftsresultatet (EBIT) landede på 62 millioner kroner.

Årets resultat lander på 15 millioner kroner mod 170 millioner kroner året før. De markante fald på både top- og bundlinje er ifølge HusCompagniet en konsekvens af faldende efterspørgsel på grund af inflationen og høje renter, ligesom urolighederne i både Ukraine og Mellemøsten påvirker markedet.

Læs også: HusCompagniet bygger nye parcelhuse i Herskind

– 2023 var et udfordrende år på boligmarkedet, hvilket også ramte vores ordrebog. Jeg er stolt over den vedholdenhed, som mine kollegaer har udvist, hvilket har betydet, at vi kan leve op til de finansielle forventninger. Selvom efterspørgslen faldt betragteligt og medførte et fald på 47 procent i antallet af leverede huse, skabte vi en omsætning på 2,4 milliarder kroner og et driftsresultat på 108 millioner kroner. Det beviser vores evne til at tilpasse forretningen i udfordrende tider, udtaler HusCompagniets administrerende direktør Martin Ravn-Nielsen.

HusCompagniets oplyser, at forventningerne til 2024 er et fortsat udfordret marked. Med “målrettede investeringer og strategiske tiltag” er virksomheden dog klar til at gribe vækstmulighederne, når markedet vender, lyder det.

Fokus er på at fastholde marginer, den høje kvalitet og kundetilfredshed, skriver HusCompagniet.

– Vi er tilfredse med, at vi levede op til vores finansielle forventninger til 2023 i et fortsat udfordret boligmarked, samtidig med at vi fastholdt vores fokus på kvalitet, marginer og ser en historisk høj kundetilfredshed. Det vidner om, at vi har formået at styre selskabet igennem en svær periode, og er gearet til et udfordret marked, hvor tillid, kvalitet og skala er afgørende for at sikre fortsat konkurrencedygtighed, siger HusCompagniets administrerende direktør Martin Ravn-Nielsen.