På trods af stigende inflation, en usikker verdensøkonomi og lav forbrugertillid fastholder Ikea Danmark det høje omsætningsniveau i 2021/2022 efter sidste års rekordresultat. Det fremgår i dag af virksomhedens årsregnskab, hvor omsætningen lander på 4,9 milliarder kroner, hvilket er på niveau med omsætningen i 2020/2021. Det skriver den svenske møbelgigant i en pressemeddelelse.

Resultat efter skat landede i 2021/2022 på 339 millioner kroner mod 348 millioner kroner året før. Målsætningen for året var et resultat efter skat på cirka 325-335 millioner kroner. Ikea Danmark indfriede dermed forventningen til bundlinjen, selvom toplinjen ikke levede op til den forventede vækst på 1-1,5 procent.

Ifølge kommunikationschef hos Ikea Danmark, Christian Mouroux Pedersen, er det et tilfredsstillende resultat.

– Det var været et udfordrende år for detailhandlen globalt set, men takket være dygtige og arbejdsomme medarbejdere i Ikea Danmark kan vi i dag præsentere et tilfredsstillende årsresultat. Der skal lyde en stor tak til samtlige medarbejdere for indsatsen. Vi holder ikke bare et højt omsætningsniveau – vi har også slået dørene op til et nyt Planning studio i Vejle og arbejdet mod vores 2030-mål om at blive en klimapositiv virksomhed, udtaler Christian Mouroux Pedersen i meddelelsen.

I 2021 reducerede Ikea Danmark virksomhedens samlede CO2-aftryk med 25 procent, mens fjernvarmeforbruget blev nedbragt med 6 procent som resultat af en lang række initiativer – fra mere bæredygtige produkter og produktion – til energibesparende tiltag i varehusene.

– Den grønne bundlinje er helt afgørende for os. Vi skal i mål med vores ambitiøse bæredygtighedsstrategi, og det kræver grønne fremskridt i alle dele af forretningen, og gennem de produkter vi tilbyder, ligesom vi skal inspirere vores mange kunder til at træffe cirkulære forbrugsvalg, siger Christian Mouroux Pedersen.

Ikea forventer vækst i Danmark i 2022/2023

Efter et år med nulvækst forventer Ikea Danmark en omsætningsvækst på cirka 6 procent i 2022/2023.

– Ikea Danmark er i rivende udvikling, og vi har i den seneste tid investeret i at blive endnu mere tilgængelige i hele landet. Vi har nu åbnet Ikea Planning studios i Esbjerg og Vejle og kan se frem til åbningen af vores første city varehus Ikea København. Det, kombineret med en bedre varetilgængelig, betyder at vi sætter forventningerne positivt, siger Christian Mouroux Pedersen.

Ikea København slår efter planen dørene op ved udgangen af indeværende forretningsår. Ikea Danmarks forretningsår løber fra den 1. september 2021 til den 31. august 2022.