Ikea i Aalborg. Foto: Dansk Byudvikling.
Ikea i Aalborg. Foto: Dansk Byudvikling.

Ikea melder i en pressemeddelelse ud, at kæden i Danmark i regnskabsåret 2021/22 lander en omsætning på 4,9 milliarder kroner. Det er på niveau med sidste regnskabsår, men en anelse mindre end forventet.

I det seneste regnskab blev der meldt forventninger ud om en omsætning på 5 milliarder kroner og et resultat efter skat på 325-335 millioner kroner i 2021/22.

– Efter et par år med corona, havde vi egentlig forventet, at vi lige så stille kunne komme tilbage til normalen. Men sådan gik det som bekendt ikke. I stedet blev vi udfordret af endnu mere usikre vilkår på grund af krigen i Ukraine, transportkrise, vareknaphed og inflation. Vores medarbejdere har mødt udfordringerne med gåpåmod, initiativ og positivitet, og det er deres indsats, der nu afspejler sig i årets resultat. Jeg er stolt over, at vi formår at fastholde omsætningsniveauet. Når vi ser tilbage på året der gik, var det slet ikke en selvfølge, udtaler Filip Fischier, økonomichef hos Ikea Danmark.

Det forgangne forretningsår bød også på ekspansion i Danmark. I juli 2022 åbnede Ikea et nyt Planning studio i Esbjerg, og lige nu ser virksomheden frem mod yderligere ekspansion med to kommende Ikea åbninger.

– Vi går et spændende år i møde, hvor vi bliver endnu mere tilgængelige for de mange mennesker rundt omkring i hele landet. Udover at vi snart kan slå dørene op til et nyt Planning Studio i Vejle, er vi også i fuld gang med at etablere vores første city varehus, Ikea København, som forventes at åbne i løbet af sommeren 2023, slutter Filip Fischier.

Årets resultat fremgår ikke af meddelelsen. I 2020/21 landede resultatet på 348 millioner kroner efter skat. Her var resultatet positivt påvirket af salg af anlægsaktiver.

Ikea Danmarks regnskabsår løber fra den 1. september 2021 til den 31. august 2022.