NCC-ejede Jakobsen & Blindkilde bygger sammen med ingeniørfirmaet MOE og Gottlieb Paludan Architects ny fjernvarmecentral i Skive.
NCC-ejede Jakobsen & Blindkilde bygger sammen med ingeniørfirmaet MOE og Gottlieb Paludan Architects ny fjernvarmecentral i Skive.

Skive Fjernvarme skal bygge en ny fjernvarmecentral ved Holstebrovej. Det NCC-ejede Jakobsen & Blindkilde til at stå for byggeriet sammen med ingeniørfirmaet MOE og Gottlieb Paludan Architects, oplyser NCC i en pressemeddelelse.

– Et byggeri som dette ligger godt indenfor vores segment af byggerier. Det bliver rigtig godt at komme i gang med et tæt samarbejde med ingeniørerne fra MOE og arkitekterne fra Gottlieb Paludan Architects, som har en stor ekspertise med netop denne slags anlæg, siger Lasse Bennedsgaard, der er senior projektchef hos Jakobsen & Blindkilde.

Centralen bygges i en samlet konstruktion, og bygningens funktionalitet sikres ved at samle flislager, kedelrum og andre funktioner under samme tag. Dette skaber også en enkel drift og vedligeholdelse efterfølgende.

Det er energikoncernen Verdo, der står bag udviklingen af selve anlægget.

– Vi ved, at biomasse er en vigtig brik for forsyningssikkerheden i den grønne omstilling. Her har vi fået mulighed for at levere et anlæg, der ikke alene tager udgangspunkt i de højeste miljøstandarder, men som også funktionsmæssigt bygger på vores mange års erfaring og ekspertise, siger salgschef hos Verdo, John Martin Myrup.

Der er tale om et 10 megawatt flisfyret anlæg baseret på hedtvand. Bygningens udformning skal skabe sammenhæng mellem centralen og den omkringliggende natur med et organisk arkitektonisk udtryk. Derudover bidrager taget til det naturlige udseende, da bygningen udstyres med græstag.

– Det har været vigtigt for os, at fjernvarmecentralen kommer til at passe ind i det omkringliggende landskab. Derfor er vi rigtig tilfredse med det projekt, som Jakobsen & Blindkilde har præsenteret os for, siger Tage Meltofte, administrerende direktør for Skive Fjernvarme.

Den samlede kontraktsum for de to totalentrepriser udgør tilsammen cirka 90 millioner kroner.