Der er blevet afholdt rejsegilde på Skives nye fjernvarmecentral. Foto: Johny Kristensen.
Der er blevet afholdt rejsegilde på Skives nye fjernvarmecentral. Foto: Johny Kristensen.

I juni 2022 blev Jakobsen & Blindkilde i samarbejde med ingeniørerne fra Arelia (dengang MOE) og arkitekterne fra Gottlieb Paludan Architects udpeget til at stå for byggeriet af en ny fjernevarmecentral i Skive til 90 millioner kroner.

Nu er den NCC-ejede entreprenørvirksomhed med base i Aulum nået så langt, at der har været afholdt rejsegilde, og kranen er taget ned.

– Vi har fart på, og i et godt samarbejde med bygherre og vores samarbejdspartnere. Nu begynder vi for alvor med de indvendige arbejder og tekniske dele af byggeriet, udtaler Freddie Hage, projektleder i Jakobsen & Blindkilde under NCC Building, i en pressemeddelelse fra NCC.

Samtidig med det indvendige arbejde er der også godt gang i arbejdet omkring tag og facade, som ifølge NCC bliver skabt, så bygningen fremstår som et vartegn og en byport til Skive.

LÆS OGSÅ: JAKOBSEN & BLINDKILDE BYGGER NY FJERNVARMECENTRAL I SKIVE

Det har for bygherre været vigtigt, at bygningen passer ind i det omkringliggende landskab og udstråler ansvarlighed over for klima og omgivelser, skriver NCC.

– Det er godt at se fremdriften i arbejdet og byens kommende vartegn rejse sig. Tak til håndværkerne for solidt arbejde, udtaler Tage Meltofte, administrerende direktør for Skive Fjernvarme.

Det er energikoncernen Verdo, der står bag udviklingen af selve anlægget. Der er tale om et 10 megawatt flisfyret anlæg baseret på hedtvand. Med Verdos styringsteknik vil mange af funktionerne på Skive Fjernvarmecentral blive automatiseret.

NCC’s Jakobsen & Blindkildes del af byggeriet forventes afsluttet i oktober i år.