Plan for nye boliger ved Brårupvej i Skive er godkendt

Energiparken er navnet på området med nye boliger i form af både lejligheder og rækkehuse ved Brårupvej i Skive. Knudsgaard Invest står bag projektet.

Byrådet i Skive har endeligt vedtaget en ny lokalplan, der giver mulighed for at bygge udvikle ejendommene på Brårupvej 44, 46, 48, 50 og 54, hvor blandt andet Norlys har haft administrationsbygning.

– Det giver også mulighed for etablering af op til 60 boliger, hvoraf 22 kan indrettes i den eksisterende, gamle administrationsbygning, sagde borgmester i Skive Kommune, Peder Chr. Kirkegaard (V), på byrådsmødet, hvor han desuden kunne oplyse, at der ikke er indkommet høringssvar i forbindelse med lokalplanen.

Lokalplanen skal sikre, at den nye boligbebyggelse tilpasses det eksisterende bymiljø i området. Der findes i dag flere karakteristiske bygninger i røde tegl i området, og derfor stiller planen krav om, at nye boliger langs Brårupvej skal opføres i rødlige tegl og med saddeltage.

Den gamle administrationsbygning ejes af Knudsgaard Invest, som står for udviklingen af området, der kommer til at hedde Energiparken, idet der er tale om Skives gamle elværksgrund.

Projektet omfatter i alt 51 boliger. Den gamle administrationsbygning omdannes til 17 lejligheder i stueplan, ligesom der i bygningen etableres multisal med bibliotek, køkken, fitness, cykelværksted, depotrum og fem gæsteboliger.

Alle øvrige bygninger i området rives ned for at gøre plads til 34 rækkehuse i henholdsvis et og to plan.

Projektet har et samlet omfang på 5.525 kvadratmeter bebyggelse, og Knudsgaard Invest har allieret sig med arkitekterne Sweco Architects / Andreas Ravn samt Sixhøj Rådgivende Ingeniører i forbindelse med udviklingen af området.