Junge Byg vil bygge nye lejligheder mellem Engvej og Vesterbrogade i Grindsted i projektet Præstegårdstorvet.
Junge Byg vil bygge nye lejligheder mellem Engvej og Vesterbrogade i Grindsted i projektet Præstegårdstorvet.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Med fem nye ejendomme midt i Grindsted vil Junge Byg bygge 94 nye lejligheder. Det forventes, at 75 procent af de kommende lejligheder bliver almene boliger, mens 25 procent bliver privatejede.

De fem blokke skal bygges på et 8.235 kvadratmeter stort areal mellem Engvej og Vesterbrogade. De opføres i tre-seks etager, hvor højden falder ind mod naboerne.

Samtidig skal de nye bygninger med et samlet omfang på 10.300 kvadratmeter passe ind i bymidtens eksisterende arkitektur, skriver Junge Byg i en pressemeddelelse.

– Beliggenheden er fantastisk, fordi området grænser til byens handelsgader og ligger i nærhed til det grønne Engstrøg, som bevæger sig tværs igennem byen. Samtidig ønsker vi at understøtte fællesskabet, og derfor lægger vi op til at bygge et fælleshus, hvor beboerne kan samles, siger Claus Junge, direktør i Junge Byg.

Læs også: Stort butiksområde på vej mellem Billund og Grindsted

Illustrationsplan fra lokalplanforslaget.
Illustrationsplan fra lokalplanforslaget.

Billund Kommune arbejder igennem flere projekter med at udvikle Grindsted bymidte i fællesskab private udviklere.

Borgmester Stephanie Storbank (V) hilser derfor forslaget fra Junge Byg velkommen.

– Det er et rigtigt spændende projekt, der harmonerer rigtig godt med vores politiske målsætning om at understøtte Grindsted som en stærk by ved at skabe mere liv og aktivitet i bymidten. Samtidig kan vi skabe en smuk ramme om en bymidte, hvor hverdagslivet udfolder sig. Jeg ser derfor frem til, at vi skal arbejde videre med projektet og de muligheder, det giver, siger borgmester Stephanie Storbank.

For at kunne opføre boligerne skal der udarbejdes en lokalplan for området, ligesom det politisk skal godkendes, at der ydes indskud til den almene del af byggeriet.

Forslaget til en ny lokalplan er indstillet til politisk godkendelse i Teknik-, Plan- og Kulturudvalget den 27. februar 2024. Hvis udvalget godkender lokalplanen, bliver den sendt til godkendelse i kommunalbestyrelsen.

Derefter er det planen, at lokalplanen sendes i offentlig høring fra den 14. marts 2024 til den 11. april. Her har alle mulighed for at komme med deres synspunkter til forslaget.