Foto: Billund Lufthav.
Foto: Billund Lufthav.

Billund Lufthavn er tilbage på vækstkurven. I 2023 satte Lufthavnen ny passagerrekord med næsten 4 millioner passagerer, ligesom der blev fragtet 76.363 tons luftfragt via Billund Lufthavn i 2023.

Og fra 2024 er der som led i lufthavnens udviklingsstrategi udsigt til massiv vækst i luftfragttransporten.

Derfor planlægger lufthavnen en udvidelse af cargoområdet, hvilket vil medføre stigende godsmængder.

Det giver stigende lastbiltrafik på vejene i området, og derfor går kommunerne Vejle og Billund sammen om at investere i vejinfrastrukturen omkring Billund Lufthavn ved ombygning af Hedevej og udvidelse af Firhøjevej fra Eksportvej til Hedevej.

Det skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny bydel med 500 boliger i Billund rykker tættere på

I Billund Kommune har kommunalbestyrelsen i budgetforliget for 2024 afsat 8,7 millioner kroner til at udbygge Firhøjevej. Og fordi Hedevej går på tværs af kommunegrænsen, har Byrådet i Vejle Kommune netop besluttet at afsætte 19,7 millioner kroner til udbygningen af Hedevej og tilslutningen til Grindstedvej.

Billund Kommune forestår projektering af projektet, og et koordineret samarbejde mellem Billund og Vejle Kommune sikrer styringen af det samlede tværgående vejprojekt.

– Jeg er stolt over, at vi i Billund Kommune huser Vestdanmarks største lufthavn, og at vi hvert år kan byde velkommen til rigtig mange besøgende takket være vores turistattraktioner som blandt andet Lalandia og Legoland. Samtidig er jeg generelt optaget af, at vi understøtter vores dynamiske erhvervsliv med de rette rammebetingelser, udtaler borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank (V).

Ombygningen vil skabe plads til, at lastbilbetjeningen af lufthavnen kan ske fra Grindstedvej ad Hedevej til Firhøjevej. Ligeledes vil udbygningen af vejene give lettere adgang for personbiler til boligområderne i Lalandia og de østlige parkeringspladser til Legoland.

Læs også: Stort butiksområde på vej mellem Billund og Grindsted

– Billund Lufthavn er en helt afgørende brik i den regionale strategi om at skabe vækst i vores region og dermed i Vejle Kommune. Vejle Kommune ejer i dag godt en tredjedel af lufthavnen, og derfor har vi naturligvis en klar interesse i at understøtte den infrastruktur, der gør, at Billund Lufthavn fremadrettet kan udvikle sig positivt og også i fremtiden bidrage til at skabe vækst i vores region, udtaler borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen (V).

– Med de her nye vejopgraderinger tager vi ansvar for fremtiden ved at sikre, at det fortsat er attraktivt for store virksomheder at slå sig ned i området – også for de virksomheder, der har brug for opkobling til robuste fragtkorridorer.

En samlet udbygning af Firhøjevej og Hedevej dimensioneres efter DUO-2 vogntog (34 meter) og i forbindelse med den samlede udbygning, planlægges et forbud for kørsel med lastbil på den vestlige del af Firhøjevej. Dette vil medføre en aflastning af trafikken på Nordmarksvej.