Aldi lukker og slukker i Danmark, og flere af butikkerne overtages af andre dagligvarekæder. Salling Group overtager 21 butikker, og før jul meldte Rema 1000 ud, at kæden overtager hele 114 butikker fra den tyske kæde, der er på vej ud af Danmark. Nu hopper Lidl med i indkøbsvognen.

Lidl køber således fire Aldi-butikker i henholdsvis Søndersø, Hjørring, Silkeborg og Aarhus. Det skriver dagligvarekæden i en pressemeddelelse.

– Vi glæder os til at byde butikker og medarbejdere fra Aldi velkommen i Team Lidl. Sammen med de allerede planlagte åbninger i 2023 samt vores egne byggeprojekter, hvor vi har et tocifret antal projekter i støbeskeen, som vi realiserer, så snart byggepriserne kommer ned i et fornuftigt leje, ser vi ind i en betragtelig udvidelse af vores butiksnet i Danmark, siger administrerende direktør i Lidl, Jens Stratmann i meddelelsen.

– I en tid med mange forandringer i vores branche er det vigtigt, at vi fortsat holder fokus på vores strategi og gør det, vi er bedst til: nemlig at levere den bedste kvalitet til den bedste pris. Vi udvikler hele tiden vores position i Danmark, og vi styrker hele tiden vores tilstedeværelse i Danmark, hvilket overtagelsen af de fire butikker er et udtryk for, siger han.

Når de sidste juridiske aspekter af handlen er på plads, begynder ombygningen af de fire butikker, så de fremstår som Lidl-butikker. Lidl vil hurtigst muligt bygge butikkerne om og onboarde de nye kollegaer.