Lillerød Boligforening bag 36 nye boliger i Lynge

Birkekrogen bliver navnet på den nye afdeling med 36 almene boliger på Peugeot-grunden i Lynge. Lillerød Boligforening står bag boligprojektet.

Håbet er, at første spadestik kan tages i begyndelsen af næste år, lyder det i en pressemeddelelse fra Boligkontoret Danmark. Det er Lillerød Boligforening, der er bygherrer på boligprojektet på Hillerødvej 22 og Birkekrogen 3 i Lynge, men boligforeningens boliger administreres af Boligkontoret Danmark.

Inden byggeriet kan sættes i gang, skal projektet på den 6.345 kvadratmeter store grund konkretiseres, og i den proces er der fokus på, at de nye almene boliger skal passe ind i det øvrige byggede miljø i Lynge.

Bestyrelsen i Lillerød Boligforening har netop besluttet, at den nye afdeling kommer til at hedde Birkekrogen og på den måde kommer til at passe ind i de øvrige stednavne i området.

Projektet løber op i knap og nap 89 millioner kroner, hvor entrepriseudgifterne ventes at udgøre knap 60 millioner kroner, mens grundudgifterne vil udgøre knap 17 millioner kroner. Dertil kommer omkostninger og gebyrer.

Projektets skema A blev godkendt af byrådet i Allerød Kommune i slutningen februar. Det betyder, at blandt andre boligforeningens bestyrelse, kommunalbestyrelsen og Landsbyggefonden har godkendt rammerne for byggeprojektet.

– Det er første gang i mange år, 20-25 år, at vi får lov til at bygge i Lillerød Boligforening. Det er vi selvsagt begejstrede over, og det glæder os, at borgmesteren er positivt indstillet over for opførelsen af alment byggeri, Birthe Petersen, der er formand for Lillerød Boligforening.

Der er planlagt 36 almene boliger, der kommer til at ligge mellem Hillerødvej og Birkeparken med Langkæret for enden, og byggeriet opføres som såkaldte tætlave etageboliger med et samlet omfang på 3.200 kvadratmeter.

Boligerne bliver forskellige i størrelser, og der opføres 20 rækkehuse i to plan og 16 i et plan.

Ifølge projektmaterialet bliver der bygget otte rækkehuse med to værelser på hver især 64 kvadratmeter, otte rækkehuse med tre værelser på hver især 87 kvadratmeter, tretten rækkehuse med tre-fire værelser på hver især 94 kvadratmeter og syv rækkehuse med fire værelser på hver især 110 kvadratmeter.

En del af boligerne i stueplan indrettes som seniorvenlige tilgængelighedsboliger, der betyder, at de lever op til en række krav, så det er muligt at komme rundt i boligen med eksempelvis rollator og kørestol.

– Det er nybyggeri i god kvalitet, og det skal passe ind i Lynge. Sammen med arkitekterne gør vi os virkelig umage med at finde en arkitektur, der passer ind i byen, siger Birthe Petersen.

Det er arkitektfirmaet Sweco Architects, der har lavet skitseforslaget, der er godkendt. Her er boligernes arkitektur og tilhørende to gårdmiljøer blandt andet præsenteret.

– Priserne på byggematerialer er steget, så det er klart, at vi må skrue lidt på ambitionerne. Men det er alfa og omega, at byggeriet falder ind i det øvrige bymiljø i Lynge, fastslår Birthe Petersen.

Byggeudvalget har valgt Domus arkitekter som totalrådgiver og nu skal der arbejdes videre med byggeprojektets detaljer.

– Håbet er, at vi kan tage første spadestik i begyndelsen af 2024, siger Birthe Petersen.

Huslejen for de kommende boliger forventes at udgøre 1.131 kroner per kvadratmeter eksklusive forbrug. En bolig på 91 kvadratmeter vil dermed have en husleje på cirka 8.580 kroner om måneden. Hertil kommer udgifter til el, vand og varme, som der indbetales aconto – cirka 1.800 kroner om måneden.

Af Landsbyggefondens huslejestatistik for 2022 fremgår det, at den gennemsnitlige årlige gennemsnitlige leje for familieboliger etableret i hovedstaden i 2021 er 1.178 kroner per kvadratmeter om året. Den gennemsnitlige husleje for familieboliger i Allerød i 2022 er 952 kroner per kvadratmeter om året.

Om Lillerød Boligforening

Lillerød Boligforening er en almen boligforening med et stort udbud af lejeboliger centralt i Allerød. Boligforeningens boliger spænder vidt fra rækkehuse til lejligheder og henvender sig til både unge, børnefamilier og seniorer.

Lillerød Boligforening administreres af Boligkontoret Danmark, der som en foreningsbaseret nonprofitorganisation leverer administration, rådgivning og serviceydelser til mere end 35.000 lejeboliger landet over for både boligforeninger og kommuner.

Kilde: Lillerød Boligforening.