Lillerød Boligforening stopper boligbyggeri i Lynge

Lillerød Boligforening må stoppe boligbyggeri i Lynge,, da projektet ikke kan realiseres inden for rammebeløbet for almene boliger.

Lillerød Boligforening har stoppet byggeriet af 36 almene boliger i en ny afdeling med navnet Birkekrogen mellem Hillerødvej og Birkeparken i Lynge.

Økonomien i projektet blev godkendt af byrådet i Allerød Kommune i februar 2023. Her lød det, at projektet ville løbe op i 89 millioner kroner, hvor entrepriseudgifterne ville udgøre knap 60 millioner kroner, mens grundudgifterne ville udgøre omkring 17 millioner kroner.

Men projektet er ramt af stigende byggepriser, et højt rentemarked og grundforhold, som fordyrer byggeriet. Det kan derfor ikke realiseres som almene boliger.

Det skriver Lillerød Boligforening i en pressemeddelelse.

– Lillerød Boligforening har blandt andet til formål at bygge almene boliger, der er betalelige og attraktive for kommunens beboere og tilflyttere. Derfor er jeg og den øvrige hovedbestyrelse dybt ærgerlige over, at projektet ikke kan realiseres, udtaler formand for Lillerød Boligforening, Birthe Petersen.

Læs også: Pensionsselskab bag projekt i Allerød til 300 millioner

– Over de seneste år er det samlede beløb for at bygge nyt steget voldsomt, men rammebeløbet, altså det det maksimalt må koste per kvadratmeter at opføre almene boliger, er ikke blevet hævet tilsvarende. Derfor kan byggeriet ikke realiseres med de krav, der samtidig er til kvalitet og lokalplan.

Birthe Petersen påpeger, at der trods den aktuelle situation, foreligger et gennemarbejdet og færdigt byggeprojekt.

– Derfor håber vi, at en tredjepart developer kunne have interesse i det konkrete projekt. Det ville betyde meget for Lillerød Boligforening, at projektet ikke kuldsejler, selvom bygherren ikke hedder Lillerød Boligforening. Vi må også erkende, at Lillerød Boligforening har brugt både tid og penge på projektet, og hvis tredjepart melder sig på banen, vil det være kærkomment, da foreningen ville kunne mindske de økonomiske tab, lyder det fra formanden.

Fortsat ønske om at bygge almene boliger

Birthe Petersen understreger videre, at Lillerød Boligforening forsat ønsker, at være en medspiller i kommunens ambitioner om at skabe blandede boligområder med almene boliger.

– Vi har mere end 4.000 boligsøgende på vores venteliste, heraf 1.500 aktive, så der er et stort behov for almene boliger i Allerød Kommune, siger Birthe Petersen, der samtidig takker for samarbejdet med Allerød Kommune i processen omkring projektet.

Lillerød Boligforening administreres af Boligkontoret Danmark. Boligforeningens boliger spænder vidt fra rækkehuse til lejligheder og henvender sig til både unge, børnefamilier og seniorer.