Luksushotel udvider med ny restaurant og japansk have

I samarbejde med Michelin-kok og arkitekter fra Kerteminde etablerer det fynske luksushotel en ny restaurant.

Hotel Hesselet i Nyborg har taget hul på en større fornyelse, der skal føre hotellet ind i fremtiden.

Det oplyser hotellet i en pressemeddelelse.

Projektet gennemføres i samarbejde med Sunke Arkitekter fra Kerteminde, og det blev i dag markeret med det første spadestik, hvor Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og hotellets hovedaktionær Kenneth Ramstrup deltog.

Som en del af fornyelsen opføres en ny pavillonrestaurant under ledelse af gastronomisk chef Jeppe Foldager, der blandt andet har en fortid som souschef på Michelin-restauranten Søllerød Kro, og som i 2013 vandt han sølvmedalje ved Bocuse d’Or.

Restauranten får navnet Restaurant Hi, et navn, der på japansk betyder ild og på dansk ly.

Hotellets omgivelser får også et løft med etableringen af en japansk have ved indgangen, mens interiøret får et nordisk-japansk udtryk.

Kenneth Ramstrup købte i sommeren 2024 hotellet af Sinne og Steen Sørensen. Det blev for knap 60 år siden grundlagt af de to forretningsmænd Karl Haustrup og Kaj Wolhardt.

– Hotel Hesselet har siden sin etablering i 1967 været et arkitektonisk ikon. Grundtanken var at forene dansk og japansk æstetik, og med Restaurant Hi og den nye, japanske have bygger vi videre på den arv. Det er både et nik til fortiden og et klart blik mod fremtiden, udtaler Kenneth Ramstrup.

Formålet er at styrke samspillet mellem arkitektur, natur og værtskab, så hotellet fortsat fremstår som et sted, hvor oplevelse og kvalitet går hånd i hånd.

Restauranten forventes at åbne i marts 2027, og Hotel Hesselet holder åbent under hele renoveringsperioden.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling