NewRetex køber stor produktionsejendom i Bjerringbro

NewRetex har købt en stor lager- og produktionsejendom på knap 5.000 kvadratmeter i Bjerringbro. EDC Erhverv Poul Erik Bech Viborg har formidlet salget.

NewRetex indsamler og sorterer hver uge enorme mængder tekstilaffald. Virksomheden har netop købt en 4.950 kvadratmeter stor produktionsejendom i Bjerringbro på Busbjergvej 76.

EDC Erhverv Poul Erik Bech Viborg har formidlet salget af ejendommen, der ikke var længe om at blive solgt.

– Vores eksistensgrundlag er, at endnu mere aflagt tøj kan blive til tøj igen. Vi modtager mange tons tøj- og tekstilaffald hver uge, blandt andet fra den affaldsfraktion, der kommer fra kommunerne, som så bliver sorteret og gjort klar til at blive genanvendt her hos os, så de kasserede produkter kan få nyt liv, udtaler Morten Balle, teknologidirektør og grundlægger af NewRetex, og fortæller, at anlægget skal kunne køre på fuld skala og sortere 40.000 tons tekstil-affald om året.

– Ejendommen på Busbjergvej 76 matcher vores nuværende behov rigtig fint – både i forhold til areal og mulighederne. Vi forventer at være helt på plads engang inden sommer, så vi kan få sorteret i de første forsendelser af tekstiler, der allerede kommer ind i begyndelsen af sommermånederne. Lige nu er det umiddelbart kun taget, der skal skiftes, men når det er gjort, kan diverse maskiner og sensorer rykkes ind, og vi kan gå i gang med få endnu mere tøj til at indgå i en cirkulær økonomi.

NewRetex køber stor lager- og produktionsejendom på Busbjergvej i Bjerringbro. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Viborg.
NewRetex køber stor lager- og produktionsejendom på Busbjergvej i Bjerringbro. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Viborg.

Hurtigt salg

Produktionsejendommen har blandt andet tre store lagerhaller med god loftshøjde samt en tilhørende administrationsfløj. Faciliteterne var en vigtig årsag til, at ejendommen hurtigt blev solgt.

Arne E. Kjølhede, erhvervsrådgiver hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Viborg, formidlede salget af produktionsejendommen.

– Vi er glade for at have bistået kunden med et godt og hurtigt salg, og vi har fundet en kompetent køber. NewRetex er en spændende virksomhed, der arbejder for en miljøvenlig fremtid og klode, og vi er sikre på, at de vil falde godt til i deres nye hjem i Bjerringbro, udtaler han.

Sælger af ejendommen er NEK Ejendomsanpartsselskab ved Joan Kyllesbeck. Prisen på handlen lyder på 3,9 millioner kroner.