Niras får ny forretningschef og markedsdirektør for Offshore Wind Engineering

Thor Ugelvig Petersen bliver ny forretningschef og markedsdirektør inden for Offshore Wind Engineering hos Niras. Han kommer fra en lederstilling i DHI.

Thor Ugelvig Petersen tiultræder den 1. september som ny forretningschef og markedsdirektør i Niras. Med sig bringer han en ph.d. i offshore vind fundamenter og havbundsinteraktion samt erfaring fra en ledende stilling i DHI, hvor han blandt andet har beklædt positionerne som Vice President for den globale forretningsenhed Offshore Wind og administrerende direktør for DHI-Danmark.

Thor Ugelvig Petersen skal indgå som en central del af Niras nye strategiske indsats inden for grøn energiomstilling, som kaldes “GREENsition”, skriver den rådgivende ingeniørvirksomhed i en pressemeddelelse.

Han skal primært stå i spidsen for at opbygge og udvide markedet for teknisk rådgivning inden for offshore vind området.

– Offshore vind kommer efter planen til at opleve massiv vækst de kommende mange år både i Danmark og internationalt, og Niras har været med på denne rejse de første 30 år inden for miljø- og ingeniørmæssig rådgivning. Hvis man skal kunne realisere de mange ambitiøse planer, så er det bydende nødvendigt at effektivisere, optimere og reducere tidsforbruget i planlægnings- og designfaserne, udtaler Thor Ugelvig Petersen..

Niras meldte tidligere på året ud, at rådgivervirksomheden de kommende år vil lave en stor, målrettet satsning inden for grøn energiomstilling, som man kalder “GREENsition”. Niras vil således dedikere 13 procent af sit overskud de kommende år til netop dette område, og man er ved at ruste op med en lang række nye ansættelser.

– Ansættelsen af Thor Ugelvig Petersen er endnu et signal om, at vi ønsker at tiltrække de absolutte bedste kapaciteter inden for bæredygtig energi og grøn omstilling, siger Carsten Heine Lund, der er Senior Vice President for Infrastruktur i Niras.