Nordstern bygger seniorbofællesskab i Taulov

Nordstern har indgået aftale med SK Ejendomsudvikling om byggeri af 88 nye lejeboliger i seniorbofællesskabet Rømers Park i Taulov i Fredericia.

Nordstern skal bygge seniorbofællesskabet Rømers Park i Taulov i Fredericia for SK Ejendomsudvikling. Det oplyser entreprenøren i en pressemeddelelse.

Visionen med Rømers Park er at skabe en boligtype, hvor rammerne for fællesskab er prioriteret højt – uden at den enkelte ældres privatliv forstyrres, lyder det i meddelelsen.

Der etableres lifte i alle blokke – også de, der kun er i to plan. Projektet indeholder desuden et fælleshus, som skal danne rammen om sociale arrangementer, og hvor gæster kan overnatte. Hver lejlighed indeholder en stor terrasse eller altan på 10-12 kvadratmeter med udsigt over havet ned mod Kolding fjord.

– Vi er glade for at kunne indgå et samarbejde med Nordstern igen omkring opførelse af vores enkeltstående udviklingsprojekter, som vi har i porteføljen. Vores igangværende projekt i Aarhus N i samarbejde med Nordstern forløber over forventning, så vi ser frem til samme konstruktive samarbejde i dette projekt, siger direktør og medejer Kim Branick, SK Ejendomsudvikling.

Rømers Park-projektet certificeres til DGNB Sølv. Flere materialer fra den tidligere industribebyggelse på grunden genanvendes i det kommende byggeri, herunder blandt andet knust tegl og beton, som genindbygges i projektet. Der har i designet desuden været fokus på at vælge vedligeholdelsesfrie materialer både inde og ude.

Nordstern bygger seniorbofællesskabet Rømers Park i Taulov i Fredericia for SK Ejendomsudvikling. Visualisering: Gjørtz Andersen Arkitekter.
Nordstern bygger seniorbofællesskabet Rømers Park i Taulov i Fredericia for SK Ejendomsudvikling. Visualisering: Gjørtz Andersen Arkitekter.

Terræn og beplantning udføres varieret med stor fokus på biodiversitet med blomstereng, insektoaser og regnvandssø.

– Vi er glade for endnu engang at kunne samarbejde med SK Ejendomsudvikling om et moderne og ambitiøst projekt. Fokus på moderne fællesskaber, genbrug og en mere bæredygtig tilgang til projektet er ikke blot til gavn for de kommende beboere men for hele Trekantsområdet, siger koncerndirektør Torben Modvig fra Nordstern.

Første spadestik på projektet er taget, og de sidste lejligheder afleveres til bygherre i oktober 2024.