Ny afdelingschef for energi i Sweco

Som ny afdelingschef for energi i Sweco skal Martin Jespersen med 1.800 energieksperter i ryggen hjælpe danske kunder med overgangen fra fossil til vedvarende energi og nye teknologier.

Den 1. februar tiltrådte 34-årige Martin Jespersen som afdelingschef for energi i Sweco. Han skal accelerere Swecos arbejde i et voksende energimarked med fokus på blandt andet district heating, microgrids, PtX, offshore wind og storage, lyder det i en pressemeddelelse fra rådgivningsvirksomheden.

Martin Jespersen vil stå i spidsen for Swecos energiafdelinger i øst- og vestdanmark. Han har sat sig for bordenden for den vækststrategi, der er lagt for afdelingen med ambitioner om at firedoble antallet af medarbejdere indenfor få år.

– Jeg mener, at Sweco er one-of-a-kind, når det kommer til energi og bidraget til den grønne omstilling. Det bunder i høj faglighed og et kundefokus, som i disse er afgørende, når vores kunder i energisektoren og aftageindustrier står overfor transformation, volatilitet og usikkerhed. Vores globale ekspertise og erfaring kombineret med vores lokale tilstedeværelse og forståelse er vores måde at forberede kunden på fremtidens energisystemer, udtaler Martin Jespersen.

I Nordeuropa tæller Swecos energieksperter godt 1.800 medarbejdere, og det er de samlede erfaringer med blandt andet nye teknologier, omstilling af energiforsyninger og vedvarende energi, som Martin Jespersen skal bringe i spil på det danske marked.

Martin Jespersens karriere som rådgiver startede i en alder af blot 19 år. Han har 14 års erfaring fra Rambøll efterfulgt af en rolle som Business Development Manager i startup techvirksomheden Hybrid Greentech.

Han er oprindeligt uddannet civilingeniør i byggeteknologi, som han senere har suppleret med en MBA i teknologiledelse fra DTU. Martin bor i Roskilde med sin kone og to børn.

– Med Martin får vi en profil, der passer godt ind i vores kundeorienterede kultur, og som skal hjælpe vores kunder med at omstille og forberede sig på nye energisystemer, siger Jes Hansen, direktør for Infrastruktur, Vand & Miljø i Sweco.