Nybolig indtager tronen som Danmarks største mæglerkæde

Nybolig har overtaget titlen som Danmarks største mæglerkæde fra EDC, hvilket markerer et historisk skifte, skriver Boliga.

Efter mange årtiers dominans er EDC blevet vippet af pinden som Danmarks største mæglerkæde af Nybolig. Det viser nye tal fra Boliga.

– Vi har fulgt udviklingen tæt, og tendensen er klar – Nybolig har indtaget førerpositionen som Danmarks største mæglerkæde målt på udbud, udtaler Carsten Rysgaard, administrerende direktør hos Boliga.

– Dette er et bemærkelsesværdigt skifte i landskabet af ejendomsmæglerkæder, og er resultatet af Nyboligs målrettede jagt på at blive nummer et i markedet.

Ifølge Boligas tal har Nybolig måned for måned i år overhalet EDC i antallet af udbudte boliger.

Læs også: Mægler: Boligmarkedet er kommet i forårshumør

Boliga har været i kontakt med Nybolig, som bekræfter udviklingen i tallene. Nybolig oplyser desuden at være den ejendomsmæglerkæde, som i løbet af de seneste 12 måneder har solgt flest boliger i Danmark. Det er første gang i kædens historie.

Boliga har også været i kontakt med EDC.

– Vi er naturligvis helt opmærksomme på Nyboligs ambition om at overtage EDC’s mangeårige position som største mæglerkæde. Det er dog vigtigt at nævne, at det seneste ryk i markedsandel er lidt en teknikalitet, idet baggrunden er købet af syv Danbolig-butikker, hvor alle sager fra disse butikker så med 12 måneders tilbagevirkende effekt overføres fra Danboligs til Nyboligs salgs- og udbudstal, fortæller Jan Nordmann, kommunikationschef hos EDC.

Boliga har hver måned omkring 1,9 millioner besøgende og er ifølge eget udsagn dermed Danmarks største boligportal.