Nordic Waste får rekordresultat

Nordic Waste kan i et nyt regnskab præsentere en omsætning på 196 millioner kroner og et resultat før skat på 26 millioner kroner.

Nordic Waste, som beskæftiger sig med oprensning af jord fra bygge- og anlægsbranchen, kan i seneste regnskabsår præsentere et rekordresultat med en omsætning som er vokset til 196 millioner kroner. Samtidig fremlægges et resultat før skat på 26 millioner kroner.

Det oplyser virksomheden med base i Randers i en pressemeddelelse.

Den 1. oktober 2022 overtog SDK Freja aktiemajoriteten i Nordic Waste og dennes søstervirksomhed DSH Recycling.

I forbindelse med opkøbet er Nordic Wastes regnskabsperiode blevet omlagt fra at følge kalenderåret til at have forskudt regnskabsår der løber fra den 1. maj til den 30. april. Seneste regnskabsperiode dækker derfor over en periode på 16 måneder.

– Årets resultat er summen af en fantastisk arbejdsindsats fra vores dygtige medarbejdere og markedets anerkendelse af vores rolle i den grønne omstilling. I forlængelse af den stigende efterspørgsel vi oplever på oprensning af jord og genvinding af råstoffer, er vi meget stolte over den vækst og udvikling, Nordic Waste har været en del af i den danske bygge- og anlægsbranche, siger Lene Lange, administrerende direktør i Nordic Waste.

– Jord fra bygge- og anlæg er hidtil blevet betragtet som et affaldsprodukt. Nu hvor vi, som de første i Danmark, kan vaske forurenet jord og i processen genvinde rene råstoffer i form af sand og sten, som siden kan genanvendes i bygge- og anlægsindustrien, udgør det et bæredygtigt alternativ til udvindingen af knappe råstoffer samt deponering. Det er et win-win for både byggeri og miljø, siger hun.

LÆS OGSÅ: NY BYDEL SKAL VISE VEJEN FOR FREMTIDENS BÆREDYGTIGE BYER

Siden virksomhedens grundlæggelse for blot fem år siden er organisationen vokset hurtigt fra tre til 40 medarbejdere. Blot indenfor seneste det år har virksomheden ansat 13 nye medarbejdere.

Omstilling til øget cirkularitet er en investering i fremtiden

I den kommende tid vil Nordic Waste årligt investere et tocifret millionbeløb i udvidelsen af eksisterende produktionsfaciliteter i Ølst syd for Randers med flere haller, mere vaskekapacitet og et større betondæk til opbevaring og behandling af jord og råstoffer, oplyses det.

– Udvidelsen af vores produktionskapacitet betyder, at vi kan rumme fremtidens voksende efterspørgsel. Med investeringen baner vi vejen for, at vi kan mere end tredoble vores nuværende vaskekapacitet, så vi i fremtiden har mulighed for at genvinde omkring en million tons råstoffer om året, siger Lene Lange.

– Helt lokalt betyder væksten og udvidelsen selvfølgelig også, at vi kan bidrage til endnu flere job her i lokalområdet. Vi forventer at fortsætte takten med ansættelse af mange nye kolleger hvert år, fortæller Lene Lange.

Virksomheden har ifølge meddelelsen en nuværende vaskekapacitet på 300.000 tons om året, og i de kommende år vil virksomheden altså udvide sin kapacitet yderligere.