Hvidovre Stadion. Foto: Hvidovre Kommune.
Hvidovre Stadion. Foto: Hvidovre Kommune.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Arbejdet med at gøre Hvidovre Stadion klar til Superligaen er i fuld gang, men nu viser det sig, at opgaven bliver dyrere end forventet.

Kommunen har tidligere afsat 15,8 millioner kroner til opgraderingen, men en række øgede krav til brandsikkerhed betyder, at der skal etableres en ekstra tribune og ekstra flugtveje. Det løber op i 10 millioner kroner ekstra, skriver Hvidovre Kommune i en pressemeddelelse.

– Sikkerheden er altafgørende, så vi skal selvfølgelig leve op til alle krav, så hjemmekampene kan afvikles på en fuldt forsvarlig måde, udtaler borgmester Anders Wolf Andresen (SF).

– Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi nu skal ud og finde ekstra penge, men det skyldes forhold, der var svære at forudse. Der er en stor kompleksitet i projektet på grund af lokale forhold, hvor vi for eksempel gerne vil passe på de eksisterende træer og sikre, at atletikbanen fortsat kan bruges. Og med de øgede sikkerhedskrav stiger prisen desværre, siger Anders Wolf Andresen.

Som del af stadiontilpasningen skal tilskuerkapaciteten øges fra cirka 6.600 til 10.000 tilskuere. Oprindeligt blev der lavet et projekt med fire ekstra tribuner, og der blev indhentet en forhåndsgodkendelse til projektet fra en certificeret brandrådgiver. Prisen blev herefter estimeret til cirka 5,7 millioner kroner.

I der videre arbejde med projektet dukkede der dog uforudsete justeringer op, hvilket skabte yderligere sikkerhedsmæssige krav til eksempelvis afstand, flugtveje samt såkaldte bølgebrydere for hver tilskuerrække. De skærpede sikkerhedsforanstaltninger har betydet en omfattende udvidelse af projektet fra oprindeligt fire til fem tribuner, der desuden alle har fået tilføjet en ekstra bagudvendt flugtvejstrappe. Flugtvejene skal blandt andet sikre, at stadion skal kunne tømmes for publikum på 8 minutter.

Fakta om opgraderingen af Hvidovre Stadion

Justeringerne løber op i yderligere cirka 10 millioner kroner, og kommunalbestyrelsen skal nu tage stilling til, hvor de ekstra penge skal findes.

4,2 millioner kroner kan dog findes inden for det allerede afsatte budget, for selvom tribunerne bliver dyrere, så er andre elementer af projektet blevet væsentligt billigere end forventet:

Der er afsat 2 millioner kroner til udskiftning af stadionets græstæppe, men da græsset i dag er i betydelig bedre stand end forudset i foråret, forventes det, at en endelig klargøring af græstæppet inden sæsonstart kan udføres for cirka 500.000 kroner.

Der er afsat 2,1 millioner kroner til etablering af VIP-faciliteter, men etableringen er mindre omfattende end forventet og vurderes at kunne udføres for cir 900.000 kroner.

Der er afsat 5,7 millioner kroner til opsætning og leje af tribuner. Udgifterne til tribuneleje bliver dog cirka 1,5 millioner kroner mindre end forventet, da den kommende

Superligasæson er kortere end normalt, hvorfor lejeperioden vil være kortere end budgetteret.

Der resterer herefter merudgifter til etablering af tribunerne på cirka 5,8 millioner kroner.

Trods de skærpede sikkerhedsforanstaltninger arbejder Hvidovre Kommune på at holde den oprindelige tidsplan for projektet.

Kilde: Hvidovre Kommune.