Chief sustainability officer Lina K. Wiles (til venstre) og administrerende direktør Johanna Persson, Adapteo Group. Foto: PR.
Chief sustainability officer Lina K. Wiles (til venstre) og administrerende direktør Johanna Persson, Adapteo Group. Foto: PR.

Adapteo, der er leverandør af fleksible modulbygninger til skoler, daginstitutioner, kontorer og beboelse samt camps, er kendte for deres cirkulære forretningsmodel, hvor modulerne renoveres og genbruges til nye fleksible bygninger.

Nu har pavillonleverandøren opnået en certificering, som vækker stolthed i organisationen.

– At modtage EcoVadis guldcertificering er ikke blot en milepæl for Adapteo Group, men også et vidnesbyrd om, at vores kerneengagement i bæredygtighed virkelig gør en forskel, udtaler Lina K. Wiles, der er chief sustainability officer hos Adapteo Group.

EcoVadis står bag vurderinger af over 100.000 virksomheder fra forskellige sektorer.

– EcoVadis guldcertificering er et symbol på vores engagement og præstation inden for sociale og miljømæssige ansvarsområder, men også en bærende søjle i vores vision om at være med til at forme industrien mod en mere positiv fremtid, fortæller Johanna Persson, der er administrerende direktør for Adapteo Group.

– Udover at bæredygtighed er vores kerneværdi, er det også hjørnestenen i det tillidsforhold, vi opbygger med vores kunder og partnere. Som førende leverandør i branchen, bekræfter certificeringen vores rolle som en drivkraft for forandring og innovation.

Visionen er total cirkularitet

Der er dog ingen planer om at hvile på laurbærrene, selvom pavillonleverandøren nu har opnået den prestigefyldte certificering. Tværtimod ser organisationen anerkendelsen som en stærk motivation til at fremskynde overgangen til en mere bæredygtig og grøn drift.

– Vores kæmpe fordel ligger i at levere cirkulære løsninger, som ikke blot imødekommer vores kunders pladsbehov, men også er baseret på genanvendelige og bæredygtige råmaterialer. Dette engagement er en kernedel af vores bæredygtighedsmål, og for at fuldende vores vision om total cirkularitet, er det afgørende, at vi fortsat udvikler og forfiner vores processer, siger Lina K. Wiles.

– EcoVadis vurdering er uvurderlig i denne sammenhæng; den giver os ikke bare indsigt i vores nuværende position, men også klar retning for, hvilke områder vi skal prioritere i de kommende år, slutter hun.

Certificeringen fra EcoVadis er baseret på de ti principper for FN’s Global Compact, konventioner fra The International Labour Organization (ILO), standarderne fra the Global Reporting Initiative (GRI) og ISO 26000-standarden. Den evaluerer 21 bæredygtighedskriterier inden for fire kerneområder: Miljø, Arbejde og Menneskerettigheder, Etik og Bæredygtigt Indkøb.