PensionDanmark køber ejendomme af Coop i milliardhandel. Projekter med 378 boliger i Coop Byen i Albertslund er en del af handlen. Visualisering: Arkitema.
PensionDanmark køber ejendomme af Coop i milliardhandel. Projekter med 378 boliger i Coop Byen i Albertslund er en del af handlen. Visualisering: Arkitema.

Efter to års samarbejde om udviklingen af Coop Byen køber PensionDanmark nu ejendomme og et udviklingsprojekt for 1 milliard kroner af Coop. Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

Salget omfatter Brøndby Ferskvarecenter, Brødcooperativet i Brøndby, Hasselager Ferskvarecenter og Coops servicekontor i Albertslund. Ejendommene vil fremover blive drevet og udviklet af PensionDanmark med Coop som lejer, skriver PensionDanmark.

Handlen omfatter også byudviklingsprojektet Coop Byen Vest med 378 lejligheder og rækkehuse, som parterne har samarbejdet om de seneste to år. Fremover har PensionDanmark det fulde ejerskab over projektet i Albertslund, hvor pensionskassen også er involveret i et andet stort projekt med 1.000 boliger.

– Udviklingen af moderne, fleksible og bæredygtighedscertificerede erhvervsejendomme og byområder er en kernekompetence for PensionDanmark, og derfor er denne aftale med Coop helt oplagt. Vi ser frem til en ny fase af vores samarbejde og en investering, som vil bidrage til en fornuftig forrentning af vores medlemmers pensionsopsparinger, udtaler Marius Møller, direktør i PensionDanmark Ejendomme.

I Coop bidrager salgsaftalen med finansiering til selskabets strategi om at investere fire milliarder kroner frem mod 2027 i etableringen af Danmarks største supermarkedskæde, Coop, og udbygningen af den hurtigvoksende discountkæde, 365discount.

– Vores opsparing i mursten er vokset med et milliardbeløb gennem de seneste år. Vi bruger en del af den opsparing til at gennemføre denne store transformation, siger administrerende direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

Med aftalen får Coop frigivet friværdien i de frasolgte ejendomme, der sammen med en ny finansieringsaftale skal give koncernen den nødvendige kapacitet til at realisere de planlagte investeringer. Samtidig giver lejeaftalen med PensionDanmark en ny fleksibilitet.

– Vi har gennem de seneste to år haft et godt og tæt samarbejde med PensionDanmark om udviklingen af Coop Byen Vest, og denne aftale lover godt for det fremtidige samarbejde, og giver os fleksibilitet i forhold til vores lagerstruktur på den lange bane, siger ejendomsdirektør Flemming Møller Hansen, Coop.

Fakta om ejendommene

Ejendomme: Brøndby Ferskvarecenter, Brødcooperativet i Brøndby, Hasselager Ferskvarecenter og Coops servicekontor i Albertslund.

Samlet areal: 96.700 kvadratmeter.

Udviklingsområde til boliger: Coop Byen Vest på 32.000 kvadratmeter.

Investeringssum: Cirka 1 milliard kroner.

Antal boliger: 378 lejligheder og rækkehuse.

Bæredygtighed: Alle nyopførte boliger certificeres med DGNB Guld og Svanemærket.