PKA og Nordstern holder rejsegilde på 200 boliger i Herning

Fredag den 24. november 2023 indbød bygherre PKA og udvikler og totalentreprenør Nordstern på Herning+ til rejsegilde på de tre første byggefelter, der i alt kommer til at tælle i alt 198 svanemærkede boliger.

Udviklingen af den gamle sygehusgrund i Herning er i fuld gang. I slutningen af 2022 gik Nordstern i gang med byggeriet af 198 boliger fordelt på tre byggefelter for PKA i udviklingsområdet Herning+.

De tre felter i dag fremstår ganske forskellige. Nogle boliger er tæt ved færdigbygget, andre er først lige klar til rejsegilde, og andre endnu er ikke fri af jorden, lyder det i en pressemeddelelse fra totalentreprenøren.

– Boligerne, vi opfører for PKA, skal svanemærkes, hvilket kræver en konstant opmærksomhed på brug af materialer og arbejdsgange. Det har derfor været en stor fordel for os at opføre byggerierne på denne måde, hvor de samme håndværkere kan udføre de samme opgaver på de forskellige bygninger og derved medtage deres erfaring, udtaler projektchef Kasper Ørskov Hede Jensen, Nordstern.

Samtlige boliger på PKA’s kommende boligområde bliver certificeret med Svanemærket. De 198 boliger står klar i 2025.

Nordstern købte grunden grunden i 2018 – dengang som KPC – og har siden udviklet og bygget på grunden.

I alt indeholder hele Herning+-projektet godt 56.000 kvadratmeter byggeret, som med tiden vil munde ud i alt cirka 600 boliger og et lignende antal parkeringspladser. PKA’s nye boligområde udgør 17.000 kvadratmeter og rummer i alt 198 boliger i en række karreer, foruden en parkeringskælder.