Plan om 30 store sommerhuse ved Skåstrup Strand sparkes til hjørne

Udlejningsselskab vil bygge 30 store sommerhuse ved Skåstrup Strand. Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune har ikke vedtaget lokalplanen, fordi "der er kommet nye oplysninger".

Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune besluttede i august 2021 at sætte gang i arbejdet med en lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Skåstrup Strand.

I slutningen af september 2023 blev det besluttet at sende lokalplanforslaget i offentlig høring, og i den forbindelse kom der 47 høringssvar.

Den 25. januar 2024 var bolden lagt til rette for en endelig vedtagelse af lokalplanen, sådan som kommunens administration havde indstillet.

Men bolden blev ikke sparket i mål. I stedet blev den sparket til hjørne.

– Der er kommet nogle fornyede oplysninger, der gør, at forslaget tages af i dag og behandles igen i Teknik- og Miljøudvalget. Så det bliver ikke behandlet i dag (den 25. januar 2024, red.), fastslog borgmester i Nordfyns Kommune Mette Landtved-Holm (V), da hun satte byrådsmødet i gang.

Selskabet Udlejningshuse ApS vil bygge 30 store sommerhuse ved Skåstrup Strand. Skitse fra lokalplanen.
Selskabet Udlejningshuse ApS vil bygge 30 store sommerhuse ved Skåstrup Strand. Skitse fra lokalplanen.

Det er selskabet Udlejningshuse ApS, der står bag projektet.

I lokalplanen inddeles området i to delområder.

I den nordlige og østlige del i tilknytning til de eksisterende sommerhuse i naboområderne, gives mulighed for udstykning af grunde på mellem 1.200 og 1.800 kvadratmeter. Her må der bygges 15 sommerhuse med et boligareal på op til 180 kvadratmeter.

Mod syd gives mulighed for større sommerhuse på grunde på mellem 1.800 og 3.100 kvadratmeter. Her må der ligeledes bygges 15 sommerhuse, og de skal bygges i varierende størrelser, så der skabes en variation i bygningsmassen.

Der må i den sydlige del bygges tre sommerhuse på maksimalt 225 kvadratmeter, seks sommerhuse på maksimalt 240 kvadratmeter og seks sommerhuse på maksimalt 250 kvadratmeter.

Til de enkelte sommerhuse må desuden opføres et anneks på op til 25 kvadratmeter samt et udhus og en garage eller carport.

Men først skal lokalplanforslaget altså have endnu en tur i Teknik- og Miljøudvalget.