Jerstrup Herregård til salg for 8,5 millioner kroner. Foto: Pernille Sams.
Jerstrup Herregård til salg for 8,5 millioner kroner. Foto: Pernille Sams.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Over hele landet kan man spotte spor af Danmarkshistorien i form af de mange herregårde og godser, som ligger rundt omkring.

Mange af dem befinder sig på Fyn, og det er også her, at en af dem nu kan blive din. Jerstrup Herregård er nemlig netop kommet til salg.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Herregårdens hovedbygning har mere end 300 år på bagen, men Jerstrups historie går helt tilbage til 1300-tallet. Mange af de originale detaljer ses stadig i den fredede ejendom, som ifølge salgsmaterialet hos liebhavermægleren Pernille Sams er blevet gennemgående restaureret for få år siden.

“Hovedbygningen er en imponerende flot, tre-fløjet bindingsværks-ejendom, som for få år siden blev gennemgribende og smagfuldt restaureret for et meget stort beløb. Jerstrup er derfor lige til at falde for, og er i dag en velfungerende nutidig ejendom i den oprindelige ramme. Her er særdeles dejligt at opholde sig – højt til loftet, skønne omgivelser og masser af lysindfald”, skriver mægleren i salgsopstillingen.

I dag tæller Jerstrup 700 kvadratmeter med intet mindre end 22 værelser. Udenfor omkranses den trelængede bindingsværksgård af en voldgrav og så følger der desuden 3,64 hektar jord med.

For nylig blev Harridslevgaard Slot sat til salg for 28 millioner kroner af boet efter Ingelise Schimko, og via datteren Francesca Nicola Von Schimko er det også netop boet efter Ingelise Schimko, der har sat Jerstrup Herregård til salg.

Danmarks billigste herregård

Prisen for det historiske udbud lidt udenfor Bogense på den nordlige del af Fyn lyder på 8,5 millioner kroner – eller knap 12.000 kroner pr. kvadratmeter.

En forholdsvis beskeden udbudspris, hvis man sammenligner den med nogle af de andre herregårde, der er til salg lige nu; Jestrup Herregård er nemlig ifølge Boliga.dk den billigste på det offentlige boligmarked.

Det næstbilligste herregårdsudbud ligger udenfor Brønderslev i Nordjylland, hvor en mere end 200 år gammel herregård; Gammel Hammelmose, er til salg for 10,7 millioner kroner.

Med i det udbud følger knap 600 kvadratmeter bolig, 7,37 hektar jord og endnu en voldgrav.

Ifølge Boligas oplysninger er der i øjeblikket yderligere seks ejendomme til salg, som mæglerne betegner som herregårde eller godser. Det dyreste af udbuddene er Nakkebølle Gods nær Faaborg, der kom til salg i 2019. I dag lyder prisen på godset på 80 millioner kroner.

Se Jerstrup Herregård her.