Raundahl & Moesby skal i totalentreprise bygge 184 lejligheder i Hersted Industripark for Koncenton.
Raundahl & Moesby skal i totalentreprise bygge 184 lejligheder i Hersted Industripark for Koncenton.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Tæt på den kommende letbanestation og med Vestskoven som nabo skal 184 lejligheder bygges på Smedeland 38 i Hersted Industripark i Albertslund Kommune.

Det er Koncenton, der står bag projektet, som Raundahl & Moesby skal opføre i totalentreprise. Det oplyser totalentreprenøren i en pressemeddelelese.

Projektet omfatter godt 13.800 kvadratmeter og vil foruden boliger rumme erhverv og en parkeringskælder.

– Vi er glade for at deltage i endnu et ambitiøst byomdannelsesprojekt. Det er spændende at udvikle nye boligområder, og vi arbejder ud over dette projekt med fem-seks andre beliggenheder i området. Både beliggenheden i Storkøbenhavn og visionen om den bæredygtige udvikling af forstæderne taler direkte ind i den fortælling, vi ønsker at være en del af, udtaler projektudviklingsdirektør i Raundahl & Moesby, Morten Jensen, i meddelelsen.

På byggegrunden skal en eksisterende erhvervsbygning nedbrydes for at skabe plads til byggeriet.

Projektet som opføres som en firelænget karré. Bebyggelsen er fordelt på fire bygningskroppe på fire-seks etager samt et tårn på hjørnet af Smedeland Boulevard og Smedeland boligvej på syv etager.

Facaden udføres med røde mursten og fladt tag, mens gårdrummet anlægges grønt med legeaktiviteter for områdets børn. Under det hævede gårdrum etableres en parkeringskælder. I stueplan bliver der mulighed for kontor og liberale erhverv samt publikumsorienterede serviceerhverv ud mod Smedeland Boulevard.

Lejlighederne etableres forskellige størrelser. Byggeriet igangsættes i foråret 2023 og vil efter planen stå færdigt i 2025.

Ifølge Koncenton lyder den samlede projektsum på 437 millioner kroner.

Kommunalbestyrelsen i Albertslund vedtog i 2020 en plan, der sætter rammerne for en omdannelse af Hersted Industripark til en mere bæredygtig bydel med 12.000 nye boliger samt erhverv.