Illustration med den eksisterende bebyggelse i Robinielunden samt de tre nye bygninger nederst til venstre.
Illustration med den eksisterende bebyggelse i Robinielunden samt de tre nye bygninger nederst til venstre.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Robinielunden er en boligafdeling i Albertslund under Vridsløselille Andelsboligforening (VA) med 48 boliger.

I samarbejde med Bo-Vest vil VA udvide afdelingen med 21 såkaldte generationsboliger i tilknytning til de eksisterende boliger.

Politikerne i kommunalbestyrelsen besluttede den 12. marts at sende et lokalplanforslag for projektet i offentlig høring.

Kun Enhedslisten stemte imod. Lokalplanen muliggør en bebyggelse med en maksimal bebyggelsesprocent på 50, og det er for meget for venstrefløjspartiet.

– Det er selvfølgelig rigtigt godt at få nogle almene boliger. Dem er der brug for, sagde Ebbe Rand Jørgensen (EL) på kommunalbestyrelsesmødet.

Læs også: Nu gøres der klar til første etape af ny bydel i Albertslund

– Men der er altså et problem. Hvis man går ned og kigger på grunden, så er den godt nok ikke ret stor. Man tænker, “her kan sgu ikke ligge 21 boliger”.

De nye boliger skal indrettes i tre nye bygninger omkring et fælles areal. I lighed med de eksisterende bygninger vil de nye bygninger blive bygget i to-tre etager med spring i etagehøjden.

Boligerne bliver mellem 60 og 107 kvadratmeter store. Der etableres syv senioregnede boliger i stueplan, mens der derover etableres 14 familieboliger i to plan i varierende størrelser. De samlede etageareal bliver på 1.900 kvadratmeter.

I tilknytning til boliger etableres et fælleslokale, der også vil kunne anvendes af beboere fra de øvrige 48 boliger.