RED Property Advisers går i nul

RED Property Advisers fik i 2022 et resultat på 0 kroner ligesom året før. Bruttofortjenesten steg til gengæld med 19 procent i forhold til 2021.

Selvom ejendomsmarkedet allerede i midten af 2022 begyndte sin opbremsning, endte RED med en bruttofortjeneste på 71,5 millioner kroner, hvilket er 19 procent højere end i 2021, hvor den lød på 60,3 millioner kroner.

Omsætningen var i 2022 især drevet af to ting. Dels at Capital Markets afdelingen var involveret i nogle af årets helt store transaktioner. Og dels en meget høj aktivitet i kontorudlejningsafdelingen, hvor man samlet gennemførte 64 udlejninger på samlet cirka 120.000 kvadratmeter, hvilket var over dobbelt så meget som forventet. Dermed er RED den mægler, der har udlejet flest kontorer i Storkøbenhavn i 2022, lyder det i en pressemeddelelse.

– 2022 var trods udfordringerne i andet halvår, et godt år for RED. Der var høj aktivitet i alle afdelinger, og i vores Capital Markets afdeling udgjorde de gennemførte transaktioner en gennemsnitlig størrelse på 375 millioner kroner, udtaler Nicholas Thurø, managing partner i RED, i meddelelsen.

REDs primære salgsmandater er ejendomme til +75 millioner kroner, og det marked er aktuelt meget fastlåst grundet markante forskelle mellem køber og sælgers prisforventninger, skriver RED.

LÆS OGSÅ: FRASALG SIKRER PFA POSITIVT AFKAST PÅ EJENDOMME

I de første fire måneder af 2023 har der i det danske marked været en transaktionsvolumen på cirka 9 milliarder kroner, og der har blot været 19 handler til over 150 millioner kroner. Det er en meget lav aktivitet og medfører, at forventningerne til 2023 er skruet gevaldigt ned, skriver RED.

– Vores budget for 2023 er kraftigt reduceret i forhold til 2022 og i de første fire måneder har omsætningen i alle afdelinger været lav. Vi forventer, at hele året vil være præget af usikkerhed og lav aktivitet, men håber trods alt på mere stabilitet i andet halvår, udtaler Nicholas Thurø.

– På den positive side mærker vi lige nu, at der kommer flere sælgere på banen, og vores mandatpipeline ser derfor interessant ud med sager inden for alle segmenter og i forskellige størrelseskategorier. Det bliver derfor afgørende, om ejendommene er prissat således, at det er interessant for både køber og sælger at handle, slutter han.