AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Den 16. november var der rejsegilde på en ny kontorbygning ved Grundfos hovedsæde i den midtjyske stationsby Bjerringbro. Bygningen skal udgøre rammerne for omkring 90 medarbejdere, som efter planen skal tage de nye lokaler i brug i september 2023.

Ifølge arkitekterne bag projektet, Aart, er kontorbygningen tegnet med fokus på bæredygtighed og medarbejdernes trivsel. Det skriver tegnestuen i en pressemeddelelse i anledning af rejsegildet.

– Forskning viser, at det fysiske arbejdsmiljø kan spille en stor rolle for medarbejderes trivsel, hvor det kan bidrage til blandt andet øget arbejdsglæde, større produktivitet og en nedbringelse af sygefravær. Med afsæt i viden om “biophilic architecture”, hvor naturen bringes ind i bygningsdesignet, har vi arbejdet bevidst og målrettet med at oversætte Grundfos ønsker til konkrete løsninger i bygningen, udtaler Kathrine Hegner Stærmose, som er arkitekt og partner i Aart, i meddelelsen.

Naturen er tænkt ind i den nye bygning, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at alle arbejdsstationer er placeret mod syd og med udsigt til skoven og direkte adgang til naturen. Naturmaterialer, planter og den lokale håndtering af regnvand bruges synligt og rekreativt i og omkring bygningen, skriver arkitekterne.

Kontorhuset indrettes med en såkaldt aktivitetsbaseret tilgang, hvor medarbejderne efter behov kan søge forskellige miljøer. Der vil eksempelvis være “lab-arbejdspladser”, “makke-borde”, fordybelsesrum, “samarbejdsstationer” og uformelle mødezoner.

– Vidensdeling, fællesskab og samarbejde var nøglepunkter i det oplæg, vi fik fra Grundfos. Derfor har vi arbejdet med at skabe et særligt arbejdsmiljø med meget rå rum og synlige installationer, udtaler Kathrine Hegner Stærmose.

Af hensyn til bæredygtigheden etableres der på facaden udhæng, der mindsker overophedning af kontorerne og dermed behovet for kunstig nedkøling.

– Vi har en ambition om at være verdens bedste arbejdsplads, og samtidig har vi en ambition om at nå net-zero i forhold til vores CO2-udlening, udtaler Kjeld Schmidt Christensen, Head of Group Facility Management hos Grundfos.

Den nye bygning bliver Grundfos første bygning, som certificeres til DGNB Guld. Udledningen af CO2 fra byggeriet reduceres blandt andet gennemmaterialevalget. Bygningen er cirka 1.400 kvadratmeter stor og forventes at stå klar til indflytning i september 2023.