Renovering af over 380 boliger i Albertslund går støt fremad

NCC er i fuld gang med at renovere 383 lejemål på Hyldespjældet i Albertslund. Første etape af byggeriet nærmer sig sin afslutning, og sidste hånd lægges på værket i april 2024.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Hyldespjældet er opført fra 1974 til 1976. Det er en boligafdeling under Vridsløselille Andelsboligforening i det nordlige Albertslund tæt på Vestskoven. I april 2022 gik NCC i gang med at renovere afdelingen for 231 millioner kroner. Efter godt et års tid skrider arbejdet fremad, oplyser entreprenøren i en pressemeddelelse.

– Arbejdet går godt og sker i tæt og god dialog med både beboere, bygherren Bo-Vest og rådgiveren Rambøll, siger Jonas Toft, senior projektchef i NCC’s renoveringsenhed i NCC Building, i pressemeddelelsen.

Projektet mødte lidt udfordringer i opstarten på grund af ændringer i projektet og forsinkelser på leveringen af varmeveksler, men efter en justering af tidsplanen ser det ud til, at arbejdet kan afsluttes til den aftalte tid.

Beboerne i de første boliger kan glæde sig over, at de indvendige arbejder er færdige, mens arbejdet fortsætter udendørs.

Der etableres nye skure til boligerne, og de gamle fliser, der har været pillet op på grund af dræn- og sokkelarbejde, genbruges og lægges på ny.

Arbejdet er opdelt i tre etaper. Mens den første etape færdiggøres, er anden etape allerede i fuld gang, og her forventes den oprindelige tidsplan at holde.

Sådan bør det også blive i tredje og sidste etape frem til aflevering af den sidste bolig. Renoveringen forventes af afslutte som planlagt i april 2024.

– Nu har holdet lært bygningerne og processerne at kende, og der bør ikke dukke flere uforudsete udfordringer op. Nu er det kun vejret, der kan overraske, siger Jonas Toft.

NCC-afdelinger arbejder sammen på projektet

Renoveringsenheden står for den samlede opgave, men trækker på kolleger fra flere andre forretningsområder. Det gælder råhusenheden, hvis betonrenoveringsfolk står for sokkelisolering og renovering af de gamle betonfacader.

Det er kolleger fra NCC’s anlægsenhed, der laver alt dræn- og kloakarbejde, ligesom de står for genetablering af området med fliselægning. Endelig er det NCC’s egen el-afdeling, der udfører el-arbejdet på opgaven.

Efter renoveringen kan beboerne glæde sig over nye vinduer, nyrenoveret entré efter udskiftning af varmeveksler, renoverede facader og ny ventilation i boligerne. Derudover skiftes taget, der også får ekstra isolering, så boligerne energioptimeres. Endelig males alle boligerne udvendigt.

Afdelingen Hyldespjældet er en ikonisk tæt-lav bebyggelse. Den består af 383 lejeboliger med et samlet boligareal på knap 27.000 kvadratmeter fordelt på afdelingens cirka 100.000 kvadratmeter store grundareal.

Bygningerne er i opført i varierende højde i op til tre etager og opført i rød- og blåmalede betonelementer med flade tagpaptag, tagterrasser og karakteristisk malede trævinduer- og døre.

Øvrige parter i projektet er Rambøll, der er både arkitekt og rådgivende ingeniør.