Partnere og associerede partnere i SLA. Fotos: PR.
Partnere og associerede partnere i SLA. Fotos: PR.

Nordens største landskabstegnestue SLA har som strategisk mål at vokse endnu mere over de tre næste år. Et af midlerne er udnævnelsen af ti nye partnere og syv nye associerede partnere. Det skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

Målet er at runde 150 medarbejdere, en fortsat øget internationalisering, et stærkt fokus på interdisciplinær research og innovation, og en fordobling af indtjeningsgraden, lyder det i strategien “Gearing for Change. SLA 3.0”.

– Med vores nye strategi fokuserer vi på at fremtidssikre SLA og cementere vores position som Nordens største rådgiver indenfor naturbaseret design, landskabsarkitektur, byplanlægning og biodiversitet, udtaler Mette Skjold, administrerende direktør og seniorpartner i SLA.

– Vi har i de sidste tre-fire år oplevet en markant øget efterspørgsel efter vores interdisciplinære ydelser både i Danmark, i Norden og internationalt. Vi har haft en organisk vækst på 8-10 procent om året, hvor særligt vores internationale opgaver udenfor Norden er eksploderet til nu at udgøre 50 procent af vores omsætning.

Endnu mere innovation og værdi

Netop den organisatoriske udvikling er central, hvis SLA skal kunne udbrede sin målsætning om at “skabe de bedst mulige forhold for liv – alt liv”, forklarer Mette Skjold.

– Når man arbejder så internationalt som vi gør, er det essentielt at man har en robust organisation og økonomi. Det er simpelthen fundamentet for at vi kan gå ud og gøre godt i verden.

Læs også: Disse danske byer vokser mest

– Helt konkret er det vores mål er at vokse fra 130 til 150 ansatte og at fordoble vores indtjeningsgrad over de næste tre år. Målet er en resultatgrad på 10 procent, hvilket jo faktisk er meget beskedent. Så vores fokus på økonomisk vækst skyldes ikke, at vi alle sammen skal ud og købe nye sommerhuse, men at vi fortsat kan investere i at udvikle vores interdisciplinære ydelser indenfor biodiversitet, LCA, klimatilpasning, naturbaseret byplanlægning og social bæredygtighed, siger Mette Skjold.

Nye partnere en del af fremtidssikringen

Udnævnelserne af ti nye partnere og syv nye associerede partnere sker i året, hvor SLA fylder 30 år.

De nye partnere bliver del af SLA’s ejerkreds, der også består af de hidtidige seniorpartnere Stig L. Andersson, Mette Skjold og Rasmus Astrup.

– SLA udspringer af vores grundlægger Stig L. Andersson og hans tænkning og virke igennem 30 år. Men SLA er meget mere end Stig – eller for den sags skyld mig og Rasmus. I SLA arbejder vi interdisciplinært på tværs af designere, landskabsarkitekter, biologier, antropologer og byplanlæggere.

Læs også: Biodiversitet bør være normen

– Med udnævnelsen af de nye partnere er jeg sikker på, at vi gør SLA endnu stærkere og kan gøre endnu mere godt for både mennesker og natur – og blive ved med det i mange år frem, siger Mette Skjold.

De tre seniorpartnere Stig L. Andersson, Mette Skjold og Rasmus Astrup bevarer aktiemajoriteten i SLA, mens de nye partnere i første omgang overtager en mindre del af ejerskabet. Det er dog ambitionen at denne andel skal stige, ligesom det er den klare ambition at invitere flere partnere ind i ejerkredsen på sigt, fortæller Mette Skjold.

Partnere og associerede partnere

SLA’s seniorpartnere er Stig L. Andersson, Mette Skjold og Rasmus Astrup.

SLA’s nye partnere er Louise Fiil Hansen (Design Director), Klavs Holm Madsen (COO), Karsten Thorlund (Studio Manager, SLA Aarhus), Alexandra Vindfeld Hansen (R&D Director), Rasmus Grandelag (Studio Manager, SLA Copenhagen), Fred Yuhe Zhang (Project Manager, Head of Chinese Market), Sune Rieper (Lead Design Architect), Bo Danielsen (CFO), Salka Kudsk (Project Director) og Nicoline Heather Madsen (Lead Design Architect).

SLA’s nye associerede partnere er Line Agnes Bjørløw Skjærslund (Head of Business Development), Tine Langsted Krogstrup (Project Director), Nanna Maj Stubbe Østergaard (Project Architect), Mike Ameko Lippert (Strategy Director), Francisca Álvares (Project Manager), E.C. Forfang (Lead Design Architect) og Franziska Meisel (Head of Norwegian Market).

Om SLA

SLA er Nordens største landskabsarkitekter og naturbaserede design studios med 130 ansatte i København, Aarhus og Oslo og med igangværende projekter i både Norden, EU, England, Canada, Dubai og Abu Dhabi.

Kilde: SLA.