Administrerende direktør i Sweco Danmark Dariush Rezai. Foto: Sweco.
Administrerende direktør i Sweco Danmark Dariush Rezai. Foto: Sweco.

Sweco præsenterer i dag nøgletal for et 2023, der lægger sig i rækken af nu seks år med vækst og fremgang. Det skriver arkitekt- og ingeniørrådgiveren i en pressemeddelelse.

I september 2023 foretog Sweco sit hidtil største opkøb med tilgangen af OJ Rådgivende Ingeniører, der med 325 medarbejdere tæt på fordobler Swecos ​​byggeriforretningen. Samlet er Sweco nu vokset til knap 2.000 medarbejdere fordelt på 19 kontorer i 17 byer i Danmark.

Omsætningen i regnskabsåret 2023 stiger med 18 procent til over 1,8 milliarder kroner sammenlignet med 2022. Heraf var 13 procent organisk vækst. Indtjeningen (EBITA) stiger til 227 millioner kroner svarende til en indtjeningsevne på 12,4 procent mod 11,9 procent i 2022, hvilket er det højeste nogensinde.

Læs også: Sweco opruster med ny markedschef i Aalborg

Alle Swecos forretningsområder bidrager til fremgangen, skriver arkitekt- og ingeniørrådgiveren.

– Det har været et meget tilfredsstillende år, hvor vi leverer på vores strategi om at kombinere organisk vækst med strategiske opkøb, der udbygger vores kompetencer og markedsposition. Samtidig viser vores brede, decentrale forretning samt vedholdende fokus på kundeforståelse, integreret rådgivning og bæredygtighed sin styrke i en tid præget af usikkerhed, udtaler Dariush Rezai, administrerende direktør i Sweco Danmark.

Ordrebogen bliver tykkere

Sweco har fortsat sit momentum og er gået ind i 2024 med den højeste ordrebeholdning nogensinde.

Ordrebeholdningen er steget med 47 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år og er særligt drevet af projekter med fokus på grønne løsninger, påpeger Sweco.

Det er blandt andet projekter inden for bæredygtigt byggeri og biodiversitet, der fylder ordrebogen op. Desuden er der travlhed inden for omstillingen til vedvarende energi gennem fjernvarmeprojekter, nye teknologier som PtX og brint, offshore wind, analyser af ladeinfrastruktur og køreledninger til tung trafik i Danmark.

Læs også: Sweco med rekordhøj omsætning i Danmark

Samtidig oplever Sweco en markant vækst i projekter inden for renovering, transformation og optimeret drift af den eksisterende bygningsmasse, der spiller en afgørende rolle for at nedbringe CO2-udledningen og energiforbruget i samfundet.

Aktuelt fylder levetidsforlængelse af eksisterende byggeri 30 procent af ordrebogen i Sweco med en forventning om, at andelen løftes betragteligt i de kommende år.

– Den grønne omstilling er den centrale drivkraft i alle vores forretningsområder. Vi fortsætter i år med at investere i kompetencer og udbygge vores integrerede tilgang til bæredygtighed, så vi sammen med vores kunder sætter retningen inden for bæredygtighed i byggeri og anlæg og rykker på den nødvendige omstilling, siger Dariush Rezai.

Nøgletal – Sweco

2022 2023
Omsætning (millioner kroner) 1.831 1.553
Omsætningsvækst (procent) 18 11,1
EBITA (millioner kroner) 227 184
EBITA-margin (procent) 12,4 11,9
Medarbejdere ultimo (antal) 1.928 1.514
Gennemsnitligt antal fuldtidsansatte 1.591 1.396

Kilde: Sweco.