Administrerende direktør i Timberman Mogens Fisker (til venstre) og key account manager i Timberman i Sverige, Johan Halden. Foto: PR.
Administrerende direktør i Timberman Mogens Fisker (til venstre) og key account manager i Timberman i Sverige, Johan Halden. Foto: PR.

Igennem en længere periode har Timberman mærket en øget efterspørgsel på det svenske marked. Det får nu virksomheden til at tage et tigerspring over Øresund for at overtage Amorims svenske aktiviteter og dermed salget af Wicanders-korkgulve i Sverige.

Med overtagelsen skifter det svenske selskab navn til Timberman Sweden som foruden korkgulve også kommer til at forhandle træ- og vinylgulve.

Det skriver gulvvirksomheden med base i Hadsund i en pressemeddelelse.

– Vi har i de senere år mærket en øget interesse på det svenske marked fra især private, og det er til trods for, at vi har haft fokus på det danske marked og ikke aktivt har gjort noget for at sælge uden for landets grænser. Vi ser derfor et stort potentiale, som vi nu forfølger ved at tage næste skridt og åbne vores første afdeling uden for landets grænser, udtaler administrerende direktør i Timberman Mogens Fisker.

Læs også: Timberman leverer 5.000 kvadratmeter trægulve til nye boliger

– Wicanders er oprindeligt svensk og således kendt i markedet, og vi ser frem til at udbygge brandets position yderligere. Samtidig må man sige, at timingen er helt ideel, da vi står foran en stor relancering af Wicanders, og vi kan således selv sætte retningen for de nye gulve fra start.

Under det nye navn vil man foruden korkgulvene fra Wicanders også forhandle det øvrige gulvsortiment, som virksomheden sælger i Danmark, hvilket består af vinyl- og trægulve af mærkerne Novego og Timberman.

– Med overtagelsen kommer vi også til at introducere vores andre gulve, som vi via vores danske enhed har solgt til svenskerne på forespørgsel. Det er også gulve, som er designet til den nordiske indretning og arkitektur, så vi forventer, at de vil falde i svenskernes smag, forklarer Mogens Fisker.

Læs også: Timberman leverer 10.000 kvadratmeter gulv til stort renoveringsprojekt

Timberman er ejet af portugisiske Amorim, som er verdens største producent af korkprodukter, og dermed er der tale om en overtagelse inden for koncernen, som er et udtryk for en større satsning på det svenske marked.

– Hidtil har det svenske setup været begrænset til nogle få sælgere. Når vi nu overtager aktiviteterne, kommer der til at være administration og støttefunktioner, og generelt et større setup, som vil bidrage positivt til forretningen. Det betyder også, at svenskerne kan se frem til blandt andet en bedre leveringsservice, ligesom de får flere valgmuligheder som følge af det bredere sortiment, lyder det afsluttende fra Mogens Fisker.