Åben projektkonkurrence om det sidste parkeringshus i Ørestad Syd. Det skal bygges ved ved Else Alfelts Vej. Foto: By & Havn.
Åben projektkonkurrence om det sidste parkeringshus i Ørestad Syd. Det skal bygges ved ved Else Alfelts Vej. Foto: By & Havn.

Ved Else Alfelts Vej i Ørestad Syd vil By & Havn udvikle et parkeringshus, der både forsyner området med parkeringspladser og skaber liv i de nære omgivelser med en udadvendt stueetage. Desuden skal der være mulighed for en rekreativ funktion på parkeringshusets tag. Det skriver udviklingsselskabet i en pressemeddelelse.

“For at finde frem til det bedst mulige projekt gennemføres en åben projektkonkurrence. Konkurrenceopgaven består i, at give forslag til udformning af parkeringshusets konstruktion, facader, kantzone og disponering af tag”, skriver By & Havn.

“Anvendelsesmuligheden af parkeringshusets tag er bevidst ikke fastlagt forud for konkurrencen. Vi vil nemlig gerne have et bud på, hvordan parkeringshusets tag bedst muligt bidrager med en eller flere funktioner som ikke findes i Ørestad Syd i forvejen”, skriver udviklingsselskabet videre.

By & Havn ønsker også forslag til “best-practice”, der kan minimere CO2-aftrykket for det kommende parkeringshus, “hvor det er muligt, bygbart og forsvarligt”.

“Konkurrencevinderen skal efterfølgende kvalificere og bearbejde vinderforslaget frem til minimum udbudsniveau og forventes at bistå By & Havn med tilsyn ved parkeringshusets realisering”, skriver By & Havn.

Tidsplan for den kommende konkurrence

  • Ultimo april 2023 – konkurrencestart
  • Juni 2023 – konkurrenceforslagene skal være indleveret til By & Havn
  • September 2023 – forventet offentliggørelse af vinder

Kilde: By & Havn.