Aart Designers og Brunner bag møbelserie til pleje- og sundhedssektoren

Den nye møbelserie "Feel" er skabt i et samarbejde mellem Aart Designers og den tyske Brunner. Den retter sig mod pleje- og sundhedssektoren.

I et samarbejde med den tyske møbel- og designvirksomhed Brunner har Aart Designers skabt den nye møbelserie “Feel”, der er rettet mod pleje- og sundhedssektoren.

Feel-serien består af en dining chair med henholdsvis høj og lavere ryg, en recliner med justerbar ryg og fodskammel samt spiseborde og sofaborde i forskellige dimensioner.

Ifølge en pressemeddelelse fra Aart er møbelserien er skabt på baggrund af et ønske og en efterspørgsel i markedet efter møbeldesigns, som kan imødekomme de høje krav til ergonomi og funktionalitet, der gør sig gældende i pleje- og sundhedsmiljøer, men som samtidig har et hjemligt, imødekommende og mindre institutionelt formsprog, end man traditionelt forbinder med området.

– Den demografiske udvikling betyder, at vi bliver flere ældre, og mange når en alder, hvor de får brug for mere støttende møbler. Det er generationer, som gennem livet har været vant til selv at udvælge deres møblering ud fra egne designpræferencer, og som kan finde det vanskeligt at føle sig hjemme i ofte mere institutionelle rammer. Med feel har vi ønsket at imødekomme begge behov med kombinationen af god ergonomi og skandinavisk, appellerende design, fortæller Morten Hove Lasthein, som er partner og designchef i Aart Designers.

Designet af Feel-serien tager afsæt i en strømning, hvor man ønsker at tilføre større hjemlighed til professionelle miljøer, fordi man ved, at det kan have en afstressende effekt på brugergrupper, skriver Aart.

Eksempelvis ved man ifølge designerne, at afstressende miljøer kan skabe bedre muligheder for patienter i sundheds- og plejesektoren i forhold til at restituere og blive raske. Det kan helt konkret påvirke indlæggelsestiden og dermed – udover de personlige fordele for patienten – også have økonomiske fordele for institutionen og samfundet.

Feel-serien er således skabt med afsæt i plejesektoren, men er også velegnet til andre professionelle miljøer, hvor kombinationen af god ergonomi, robusthed og æstetik ligeledes er ønsket. Det kan være hoteller, restauranter og kontorer.

– Ambitionen har været, at Feel skal føles godt – både i materialevalget, kvaliteten i håndværket og med de afrundede former, som skaber en komfortabel og omfavnende oplevelse for brugeren. Samtidig er serien stabil og robust i sin konstruktion – den er designet til at blive brugt og bestå. Møblerne kan derved følge dig gennem flere af livets faser – måske anskaffer du dig stolen til dit private hjem, og bringer den med videre til seniorbofællesskabet eller plejeboligen, fortæller Morten Hove Lasthein.

Aart Designers er en integreret del af arkitektvirksomheden, Aart, og har gennem en længere årrække arbejdet med møbel- og produktdesigns til blandt andet sundhedssektoren, hvor Aart står bag flere store hospitals- og psykiatribyggerier på tværs af Skandinavien.

Et godt match

I samarbejdet mellem den tyske designproducent, Brunner, og Aart Designers har de to virksomheder bragt forskellige kompetencer ind i designsamarbejdet.

– Brunner kombinerer industriel produktion med godt håndværk, et internationalt udsyn samt en stor markedsforståelse og indsigt i blandt andet care-sektoren. I kombination med vores skandinaviske designforståelse og brugerorienterede udviklingsprocesser har vi sammen skabt en serie, som er bredt appellerende og meget anvendelig hvad angår både form og funktion, fortæller Morten Hove Lasthein.

Læs mere om feel-serien på Aarts hjemmeside og hos Brunner.