Adapteo leverer boliger til ny pavillonby til ukrainske flygtninge i Sydhavnen

Der kommer til at kunne bo 800 ukrainske flygtninge i de midlertidige boliger, der skal stå i Sydhavnen i tre år. Boligerne leveres af Adapteo.

Bådehavnsgade i Sydhavnen København får denne sommer nye beboere. Når ukrainske flygtninge flytter ind i den midlertidige pavillonby i den københavnske bydel, bliver det blandt andet i moduler fra Adapteo.

Pavillonleverandøren vandt i begyndelsen af året udbuddet om at levere i alt 95 moduler, der skal huse 200 af de nye beboere. Den midlertidige pavillonby i Sydhavnen skal fungere som bolig for de omkring 800 ukrainske flygtninge de næste tre år, skriver Adapteo i en pressemeddelelse.

– Vi er glade for at kunne bidrage til det vigtige projekt, og hjælpe med boliger til de ukrainere, der nu får et sted at bo, der tager højde for dem og deres behov, udtaler Ümit Kütük, projektleder hos Adapteo.

– Byggeriet passer rigtigt godt til Adapteo, fordi vi er vant til at arbejde med store, fleksible projekter, der skal kunne tilpasses de enkelte behov. Kommunen ønskede et tilpasningsdygtigt og let skalerbart byggeri, der som udgangspunkt skal stå der i tre år. Og det er jo vores spidskompetence.

Adapteo leverer boliger til ny pavillonby til ukrainske flygtninge i Sydhavnen. Foto: PR.
Adapteo leverer boliger til ny pavillonby til ukrainske flygtninge i Sydhavnen. Foto: PR.

Byen vil bestå af i alt fire klynger, hvor Adapteo leverer moduler til den ene af dem. Bygningerne består af værelser med fællesbad og køkken samt et udendørsområde med en stor terrasse i midten, der skal samle de fire bygninger. Tilsammen vil de fire klynger have i alt 350 værelser.

Pavillonleverandøren tog de første spadestik af totalentreprisen i midten af april, hvor de har klargjort til fundamenter, kloak, el og vand. Allerede i starten af maj blev de første moduler sat op i pavillonbyen. Boligerne, der er leveret af Adapteo, står klar til indflytning i juli i år, mens resten af pavillonbyen forventes færdig den 1. september.

Udover den nye pavillonby i Bådehavnsgade har Adapteo også leveret moduler til den midlertidige pavillonby “Maguritten” i Køge. Pavillonbyen i Køge blev indviet i april i år og huser omkring 100 ukrainere.